134 vizualizări 28 iun 2010

Pentru conformitate, trebuie spus că Diaconescu n-a cântat. Dar ăsta e un amănunt neglijabil. Important e ce s-a putut născoci în contul şi-n cinstea lui. În vreme ce legiunile de rockeri se plasau strategic la Romexpo, în aşteptarea show-ului Rammstein, iar consumatorii de electro - la Zone Arena, pentru Massive Attack, folclorofagii făceau un drum către cartierul Militari. Mai exact către bulevardul Preciziei nr. 3, adresa la care fuseseră convocaţi iubitorii de muzică populară şi de boss OTV.

"Concert extraordinar în cinstea eliberării lui Dan Diaconescu" a fost mesajul transmis fidelilor televiziunii. A fost postat pe internet şi a zăbovit, duminică după-amiază, pe micile ecrane, pentru cei care nu sunt la zi cu tehnica, dar nu-şi permit restanţe la adoraţie live. A funcţionat: la paranghelia organizată "de Dan Diaconescu şi Axinte" în ograda televiziunii au ajuns mii de cetăţeni responsabili, care au încins hore, sârbe şi alte forme de manifestare coregrafică a euforiei. Care cu poşeta pe umăr, care cu sacoşa în mână, care cu pancarte "Dan Diaconescu preşedinte" în spinare, chefliii au ţopăit îndelung, celebrând întoarcerea printre muritorii liberi a semizeului DD.

Pentru cine se mai îndoieşte încă de calităţile lui supranaturale, e bine de ştiut că eroul din Preciziei şi-a însuşit tainele ubicuităţii: a fost prezent, cam în acelaşi timp, şi la spectacolul Massive Attack, pe ecranul pe care au curs tot felul de ştiri româneşti de ultimă oră. A fost nevoit, totuşi, să împartă gloria cu Mircea Badea şi Bianca Drăguşanu, ale căror isprăvi la zi s-au perindat pe aceeaşi suprafaţă computerizată. Nu s-a ofensat: concertul fusese organizat de altcineva.

Cât despre Rammstein, managementul trupei va trimite, cel mai probabil, o scrisoare prin care să-şi recunoască limitele: pe 27 iunie 2010, la Bucureşti, n-a reuşit să introducă în concert nici măcar o referire la Diaconescu.

Până la urmă, a avut sau nu patronul OTV vreun amestec în şantajul marca Doru Pârv? S-a folosit de informaţiile obţinute ca jurnalist pentru a trage foloase personale? Simple indiscreţii juridice. Ceea ce e cu adevărat important e c-a intrat şi în circuitul showbizului muzical: lui i se datorează cel mai nou spaţiu destinat spectacolelor în aer liber inaugurat în Bucureşti. Reţineţi: Preciziei 3. Viitorul chiolhan garantat, în 2014. Doar a avertizat că pofteşte la Cotroceni.

Citește și: