Alex LIVADARU
Alex LIVADARU
30268 vizualizări 26 nov 2014

Astăzi, prietenii mei cu care povesteam înainte de turul 1 şi care simţeau înaintea mea că ne vom recupera ţara, m-au adus cu picioarele pe pământ.

- „Moşulică, nu ne-am luat ţara înapoi. Am ieşit, i-am bătut. Dar de abia acum începe lupta. Am citit un post pe Facebook în care unu' întreba dacă ştim care e senatorul sau deputatul care ne reprezintă în Parlament. Habar n-am. Am intrat pe net, m-am documentat, am aflat. Merg peste el în audienţă să-i spun cum să voteze şi ce să voteze, dacă vrea să fie votat!" E Tavi, prietenul "buruienos la gură" despre care scriam în textul „Ce-ar fi să-i batem?".

- „Votul ăsta m-a făcut să cresc mare. Prima dată m-am răsculat împotriva sistemului. Apoi mi-am dat seama că sistemul ăsta e ca un cancer cu metastaze. Primarul face ce vrea el şi ne spune că să ne mutăm în alt sector dacă nu ne place cum face el treburile prin cartier. Ţara asta trebuie schimbată până la rădăcină. Toţi şmecherii ăştia trebuie să dispară. Am votat cu Iohannis, am votat împotriva lui Mickey Mouse, da' n-am niciun chef să-i văd pe Blaga şi Anastase în primul rând în spatele preşedintelui. Nu de aia am ieşit eu la vot. Dacă ei cred aşa, înseamnă că nu sunt cu picioarele pe pământ. Că-s beţi, încă”.

- „Vreau să-mi fac emisiune tv de dezbatere publică” (el e MM, n-are treabă cu televiziunea, e project manager, negru ca tăciunele, ai nevoie de o baie de lumini ca să luminezi ecranul). „Vreau să citesc fiecare lege, fiecare hotărâre de consiliu local, fiecare licitaţie la vedere. Cred că ăştia nu-şi dau seama că ne-am maturizat. Ok, a fost şi emoţie, ne-am bucurat, ne-am dus în oraş. Ce nu par ei să înţeleagă este că ne-am trezit din somn. Păi dacă am schimbat noi neschimbatul, de ce nu i-am învăţa noi cum să facă politică şi să ne administreze banii? Vreau să particip la licitaţii pentru site-urile primăriilor. Vreau să le arăt că ce fac alţii cu zeci de mii de euro fac eu de patru ori mai ieftin şi am şi profit. Vreau să fiu liber să concurez cu nepoţii ăstora care pun gheara pe tot”.

- „Bă, voi vedeţi că Mickey Mouse are acelaşi rânjet de tupeist pe moacă? Adică ăsta crede iar „că-i face pe proşti”? Mi se rupe mie că a fost în Dubai. Mă, dar iarăşi minte? Iar vine şi ne spune că situaţia-i sub control? Ăsta spune că e supărat că n-a fost votat şi că merge să se reculeagă cu familia şi pleacă să danseze. Nu are bugetul gata, stă şi ne râde în nas. Dacă nu pleacă, am muncit degeaba să pun ştampila pe Iohannis şi să-mi conving bunicii să nu-l voteze pe Ponta”.

În faţa beţiei cu alcool şi fericire, vine momentul trezirii. Te întrebi unde ţi-a fost capul şi ce faci de acum încolo.

După alegeri, rămâne rânjetul de tupeist şi „momentul în care taci” durează o zi.

Prietenii mei vor o Românie transparentă, tehnologizată, care scoate corupţia din rădăcini.

Victor Ponta şi sistemul lui trebuie să plece.

România are nevoie de un partid de stânga total reformat, care să fie alternativă viabilă după alegerile din noiembrie 2014. Poate ei vor vota stânga, dacă devine stânga veritabilă.


Citește și: