Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1668 vizualizări 25 nov 2017

Această imagine mi-a revenit în minte, când am citit ameninţările lui Buşoi la adresa marelui inamic al PNL Bucureşti, USR Bucureşti.

Buşoi e feroce, ce mai. Ia uite: "Acţiunea politică a USR la Bucureşti nu are nimic de-a face cu ideea colaborării în Opoziţie pe care USR o pretinde public”. Stop. „Atacurile la PNL şi sabotarea permanentă a propunerilor de colaborare pe care le adresează PNL au devenit o regulă a politicii USR, la fel ca şi susţinerea pe care USR o acordă primarilor PSD, cazurile de la Sectorul 3, Sectorul 1 şi Sectorul 6 fiind elocvente, deşi exemple ale “amiciţiei” USR cu PSD se regăsesc uşor la toate sectoarele”. Stop.

„Acuzând apropierea PNL de PSD, USR denaturează premeditat adevărul şi îşi serveşte o strategie electorală. Adică USR minte cu scopul asumat de a face rău PNL, pe principiul voturi pierdute de PNL sunt câştigate de USR”. Stop. „Înţeleg, cred, ideea de competiţie politică între partidele din Opoziţie – zic “cred”, pentru că deşi PNL a fost constant ţinta atacurilor USR , PNL nu a răspuns public, tocmai pentru a evita conflicte şi pentru a păstra unită opoziţia”. Stop. „Nu înţeleg, nu sunt de acord şi nu voi mai permite să treacă nesancţionat faptul că reprezentanţii USR nu doar îşi permit să asume public atacarea PNL cu scopul clar de a lua din electoratul PNL, dar fac aceste atacuri denaturând constant adevărul”. Stop.

Bine, domnilor, chiar aşa?! Vi s-au urcat gărgăunii la cap şi vă călcaţi în picioare, reciproc, aşa mici şi ne-nsemnaţi cum sunteţi, în faţa uraganului PSD?

Hai, că vă daţi la temelie, unii altora, treacă-meargă, dar ne daţi nouă, la toţi, de vreme ce refuzaţi să respectaţi regulile politice ale democraţiei.

Dacă n-ai forţă de unul singur şi dacă te faci tot mai mic, nu-l încaleci pe celălalt, mic şi el, ca să pari tu, gărgăunele cel mare, că n-ai să fii. Zic că, mai bine, vă sprijiniţi, reciproc, cât mai puteţi, ca să vă „scoateţi” din borcan. Vă mai întremaţi, mai creşteţi, şi pe urmă, vă puneţi pe opoziţie, cât de cât.

Că aşa merge democraţia, cu putere şi opoziţie, vai mama ei de opoziţie. Că d-aia au votat un milion-două de disperaţi câteva partiduleţe „emergente”, ca să-i scape de cheremul politic al Kiseleff-ului. Ca să se ia cineva de gât cu ei - cu Dragnea şi compania -, nu între ei.   

Păi, dacă chef Buşoi are mai multă materie, ingrediente şi mirodenii, în loc să-i facă tăiţei pe userei, mai bine îi aşează pe toţi la masă, combină reţetele, declară că vrea să facă opoziţie unită şi bat palma, cu toţii, că altfel, gata, kaput, o mierleşte toată lumea! Ce, e greu de înţeles că, fără opoziţie coerentă, PSD merge până în pânzele albe?!

Păi, dacă PNL se sperie de USR (poate şi de PMP), că-i fură din procente, când ăştia mici, săracii, au pierdut, deja, jumătate din procentele cu care au intrat în Parlament, e apocalipsa peste noi.

USR mai are foarte puţin şi e cât boaba de piper. Şi tare mi-e că procentele pierdute n-au intrat în zestrea PNL, ci fug de politică precum Benga de tămâie.

Domnule Buşoi, nu de luptă, ameninţări şi de război e nevoie astăzi, în opoziţie, ci de înţelegere şi colaborare.

Dacă vreţi să mai existaţi! Dacă nu, veţi continua să faceţi, la infinit, politica gărgăunilor din borcan.

Citește și: