Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
7882 vizualizări 4 nov 2015

Faptul că pozează în politicianul responsabil, paratrăsnet al nemulţumirii tinerilor români ieşiţi cu zecile de mii, în stradă, aseară, în victima care asumă votul de blam, corect politic şi cu demnitate – „Sper ca demisia mea şi a guvernului să satisfacă cererile protestatarilor” –, nu este decât imaginea unei „minciuni înfuriat-gogonate".

Victor Ponta a înţeles prea bine, din ultimele semnale pe care i le-a dat Europa, că e un „cadavru” politic, chiar dacă relativ corect îmbălsămat.

Miile de tineri i-au cerut demisia, marţi seară, nu neapărat în legătură imediată cu tragedia de la Club „Colectiv”, ci în calitate de administrator al unui stat compromis, în care instituţiile, fie funcţionează distorsionat – din cauza lipsurilor, a proastei gestionări la nivelul conducerilor, a vidului de autoritate, în condiţiile în care majoritatea gestionarilor politici au probleme cu justiţia, a corupţiei cvasigeneralizate -, fie nu funcţionează deloc.

Ponta, până de curând, lider al partidului majoritar al coaliţiei de guvernare, a fost omul pentru care statul de drept a funcţionat, mai ales, în propriul beneficiu, începând cu instalarea sa şi a guvernului său, în 2012, la Palatul Victoria, şi continuând, până în trecutul apropiat, cu inducerea deciziilor partizane ale majorităţii parlamentare, luate împotriva unei desfăşurări corecte a actului de justiţie, care îl privea direct pe premier şi pe prietenii şi camarazii săi politici sau economici.

În aceeaşi măsură, Victor Ponta se face responsabil de destructurarea PSD, un partid de stânga, absolut necesar în tabloul politic al unei societăţi civilizate, în măsura în care nu este redus la a fi vehiculul intereselor unei conduceri dictatoriale şi a echipei sale de baroni.

Victor Ponta şi-a dat, astăzi, demisia, înţelegând că era esenţial să facă acest gest – în binele societăţii, în binele statului şi chiar al său personal.

Şi, ca o ironie a sorţii, demisia lui Ponta a căzut chiar de ziua lui Traian Băsescu.

PENTRU COMENTARII VĂ AŞTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK - MARIAN SULTĂNOIU

Citește și: