Florin NEGRUŢIU
Florin NEGRUŢIU
29 vizualizări 4 mar 2011

Mă loveşte de azi dimineaţă în creier un cuvânt de o vulgaritate insuportabilă. Diminutivul "micuţa" este rostit cu o îngrijorare ipocrită de tot felul de specialişti în irinei şi monici: "Ei ca ei, dar să nu sufere micuţa..."

Pe vremuri, dl. "Mişto" şi soaţa lui necuvântătoare, defilând cu show-ul lor TV ca la zoo, reuşeau să fie amuzanţi. Dar, în ultimele zile, în faţa spectacolului pe care-l dau, nu poţi să ai decât o grimasă de dezgust. Cuvintele îţi stau în gât: suferinţa copilului este ultima problemă a cuiva. Dar ce să te aştepţi de la nişte străini când părinţii înşişi se comportă ca nişte brute fără inimă şi fără creier, a căror singură obsesie este show-ul TV?

Rar mi-a fost dat să mă revolte ceva atât de tare ca gestul milionarului Columbeanu de a-şi filma copilul cu telefonul mobil şi de a-l da pe youtube ca dovadă compromiţătoare care să ducă la decăderea din drepturi a soţiei. În filmuleţ, copila îi cere să-i cumpere o altă mămică, pentru că cea de acum o bate, părintele îi răspunde înţelept: "Mămicile nu se cumpără..." Situaţia e de un grotesc greu de egalat.

Ce părinte sănătos la cap ar face aşa ceva?! Cum să-ţi obligi copilul să spună că a fost bătut de mamă şi apoi să dai înregistrarea la presă? Cum să-ţi arunci copilul în gura flămândă a unui public avid de drame conjugale, de certuri şi divorţuri deocheate? Sunt cupluri care se chinuie ani de zile să aibă copii. Sunt alţii care pur şi simplu îşi bat joc de darul pe care l-au primit.

De-a lungul anilor, societăţile civilizate şi-au creat legi care îi protejează pe copii de murdăria vieţii adulţilor. Dar cine-i protejează pe aceştia de propriii părinţi?

Citește și: