23 vizualizări 16 mai 2010

Ce va fi din iunie? Nu pricep capitalismul ăsta de caterincă,oricât m-aş strădui. Preşedintele îşi donează salariul, senatoriişi deputaţii - aşijderea; miniştrilor li se bate obrazul să facă lafel. Dacă vor rămâne săraci lipiţi palatelor (Cotroceni, Victoria,Parlamentului), cui foloseşte? Se va reaprinde economia de la flamamărinimiei lor? Vor supravieţui amărăştenii cu pomeni? Pânăcând?

Cine ar trebui să scoată ţara de pe buza prăpastiei? Ăia care auîmpins-o. Nişte criminali cu feţe de inocenţi, oriunde s-ar afla eiacum - la Putere sau în Opoziţie. Fiindcă trebuie să poarte un nume- deşi ar trebui să poarte un număr şi o ghiulea de picior - li s-aspus "politicieni". Au privirea aia sincer mirată care vrea săarate că s-au născut în noaptea de miercuri spre joia neagră cândBăsescu a anunţat că nu mai sunt bani nici de pamperşi. Toţi selaudă că au soluţii. Dacă ar avea şi nu ne-ar face în continuaredin vorbe, le-ar fi lipit deja pe gardul Cotrocenilor, ca să levadă poporul, să citim şi să ne minunăm.

Când a rostit cuvântul frumos "solidaritate", nu cred căPremierul cel Mare s-a gândit că alde Vasile Acatastrofei ar trebuisă dea mâna cu Videanu pe deasupra Programului de Guvernare. Dacăşi-ar fi călcat pe orgoliu, o zicea pe şleau: Guvernul Boc nu vareuşi singur să ne tragă la mal. (Premierul cel Mic a rămas cu untic nervos: dă din foarfece. Sâmbătă a zis că pune tunurile peevaziunea fiscală. Până acum n-a scos nici praştia). Probabilfiindcă aşteaptă să fie rugaţi cu lacrimi în ochi să sesolidarizeze cu nefericiţii de la Putere, liderii Opoziţiei au tottimpul să abereze: vor anticipate. Să pronunţi astăzi cuvântul ăstaînseamnă: 1) să nu înţelegi cât e ceasul; 2) să ne crezi încă şimai proşti decât am fost la ultimele alegeri. Cât poţi fi de mortdupă un portofoliu, ca să nu vrei să înţelegi că, dându-l jos de pescăunel pe Boc, nu mai faci un joc politic, ci îţi asumi un rol înTragedia Erorilor (ultimul act, în care criza socială pune Româniaîntre parantezele istoriei, nu se ştie pentru câtă vreme)?

E trist să constaţi, la sărăcia care vine, câtă sărăcie în capau cei care stau la coadă să ne salveze.

Citește și: