Gandul.info
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
4798 vizualizări 3 mai 2017

Nu eşti un om civilizat, "intelectual de centru", dacă nu urăşti din toţi rărunchii PSD-ul şi nu vrei prin orice mijloace "să faci dreptate" împotriva "tagmei jefuitorilor". 

Dacă e să faci un top al celor mai mari hateri din România, europarlamentarul TRUngureau este de neevitat în top five, alături de Monica Macovei, iar Traian Băsescu este propunerea României pentru întreaga sa carieră, de la incendierea unor nave în misiune înainte de '89 până la intoxicarea României cu ură, vrajbă, mitocănie şi dispreţ, întâmplată în cealaltă misiune a sa, sub un drapel negru de pirat angajat pentru distrugerea, nu-i aşa, a corupţiei. Celorlalţi.

Citesc pe blogurile Adevărul, „PSD trebuie desfiinţat”, sub semnătura lui TRU: 

 "Suprimarea, fie şi ilegală, a acestui partid bine infipt în lume ar trebui să fie o corecţie banală şi larg consimţită. În fond, PSD, un partid maniacal antijustiţie, s-a pus, singur, în afara legii. Dar aparenţele înşală. Nu sîntem în faţa unei urgenţe, ci a unei datorii vechi. PSD trebuia desfiinţat demult"

Fost ziarist de BBC, acum europarlamentar cu viitoare pensie europeană, Traian Ungureanu a fost unul dintre ideologii regimului Băsescu. 

Fostul coleg al Elenei Udrea a inventat una din justificările ideologice ale acţiunilor de poliţie politică în regimul "de dreapta" Băsescu-Boc : 

Oligarhii şi mogulii sunt răi. 

Presa care i s-a opus a fost declarată "vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale". CSAŢ-ul a luat măsuri anticonstituţionale şi regimul Băsescu a lichidat mogulii şi oligarhii naţionali, aducând atât presa cât şi economia în mâinile unor "oameni cinstiţi şi patrioţi" din sistem(gen Ghiţă) sau din vest, transformând astfel România într-un stat militarizat experimental şi favorabil corporaţiilor străine în dauna celor româneşti. Este una din cauzele câştigării alegerilor de către cel mai urât partid din România.

Presa independentă mai există doar prin subteranele internetului şi are scuza că este în "epoca post adevăr"(deh, e al doilea război mondial rece, în curând şi fierbinte), iar gestionarea economiei româneşti are particularitatea că este anti românească pe principiul : Tot ce vine din interior e hoţie, tot ce vine din afară e "valoare occidentală, proatlantică", deci e bună, e visul nostru de la paşopt încoace. 

Niciodată nu a existat un curent mai antiromânesc printre români şi îl auzi peste tot: la ştiri, pe stradă, la partide politice. Nici un român nu mai reprezintă o autoritate, decât dacă şi numai dacă este anti PSD. "M-am săturat de România" şi "Interziceţi PSD" este "the new age" în România. 

Asta nu înseamnă că PSD înseamnă România, ci doar o guvernează cu proşti aleşi democratic.

Autorul propunerii este, cum ar veni, un democrat şi liberal de dreapta, dacă ne uităm la partidul din care face parte şi la doctrina din care se revendică. Dacă citeşti ce scrie şi ce propune ai două variante: ori este un comunist sub acoperire, ca şi fostul său idol prezidenţial, ori este de extremă dreaptă, deşi nici Le Pen nu ar indrăzni să propună scoaterea în afara legii a unui partid aflat la guvernare în urma unui proces electoral, chiar dacă se declară proeuroepean şi euroatlantic. Fie el şi cu dinţii stricaţi de corupţie. 

N-am votat niciodată PSD şi nici candidaţii săi la preşedinţie. De cele mai multe ori am votat partidul lui Brătianu din care face parte azi şi cel care propune senin ilegalitatea unei interziceri în numele binelui suprem naţional. Tendinţa adversarilor politici ai PSD este una "post democraţie", în care, observ că scopul scuză toate mijloacele. Şi care mai are în tolbă dizolvarea Parlamentului. 

Nu, mulţumesc! Rămân cu democraţia, oricât m-am săturat de România!

PS. Când mă pregăteam să-nchei vorbind patetic de democraţie, găsesc un alt intelectual "de dreapta", Cătălin Avramescu, fost coleg al radicalului TRU, fost ambasador în Finlanda şi Estonia, care avea soluţia finală pentru Orientul Mijlociu încă din 2011. Dar nu bombe ca-n Iugoslavia, şi nici sarin sau katiuşe ca alţii, ci, bineinţeles, ceva care să le complexeze Hiroşhima americanilor: o bombă NUCLEARĂ de ultimă generaţie! 

"De aceea, ameninţarea proliferării trebuie contracarată prin recurgerea la altă generaţie de arme nucleare care să înlăture tabuul nuclear şi care să facă posibilă intervenţia la distanţă fără riscul angajării unor trupe înarmate convenţional. Această generaţie de arme nucleare există deja: este vorba de armele tactice cu neutroni care nu au dezavantajul căderilor radioactive şi suflul exrtrem de destructiv. Ele pot elimina inamicul de pe o rază redusă lăsând în picioare clădirile. Cu aceste arme, o campanie confuză şi prelungită în genul celei din Irak nu ar fi necesară. Mai rămâne ca democraţiile să-şi depăşească reţinerile impuse de propria imaginaţie morală"

Amin! 

Citește și: