Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
20586 vizualizări 12 mai 2015

Sporturile promovate de respectivii au fost halbere şi coniac-canoe în cele 7 cârciumi ridicate în timp record  din iarba verde până la un metru de terenurile de tenis.

Zona a intrat acum în posesia Primăriei Capitalei, adică a fost redată bucureştenilor. Primarul Oprescu declară că va dărâma cârciumile cu pricina. Aşteptând să le văd rase, reiau acest text, publicat în Gândul cu 4 ani în urmă, când, ca singură formă de protest ce îmi mai rămăsese, am încetat să joc tenis acolo.

Cârciumile ierbivore

Publicat la: 18.06.2011

Azi a fost ultima zi în care am jucat tenis la baza BTT din parcul Herăstrău. Un sfert de veac am bătut mingea pe aceste terenuri, am tovarăşi şi amintiri de neuitat, mi-e greu să plec, dar nu mai sunt în stare să fac faţă atacului societăţii „de consum”. Cu nişte ani în urmă, am încercat să opresc năvala maşinilor pe aleile parcului – nu am reuşit decât pentru o scurtă perioadă. Acum, de peste tot, în jurul terenurilor mârâie joagăre, bormaşini, freze, mirosul de motorină arsă se amestecă cu praful de ciment, mareţei opere de construire a capitalismului de cârciumă nu îi mai stă nimeni în cale. Incredibil, pe o arie de 500mp se înghesuie nu mai puţin de 7(şapte) cârciumi, care mănâncă, fireşte, din spaţiul verde. Cu excepţia "profesioniştilor " care se mută dintr-una într-alta, nu ştiu cine ajunge să umple acest complex de antrenament pentru paharling - unde mai pui că am fi şi în criză.

Mă rog, la urma urmei e treaba celor care bagă banii şi fiecare cu sportul lui, dar tenisul ce vină are să fie hăituit în felul asta? Din nou, pe alei e gip, limuzină lângă gip, limuzină, aşa că poţi să faci o cură de gaze de eşapament în caz că îţi lipseşte fumatul. Cât despre juniorii care trag toate astea în piept la antrenament, ce să mai zic...

Cândva, primarul Oprescu dărâma cu mare tam-tam nişte bodegi clandestine prin Herăstrău. Refuz să cred că exista un plan urbanistic legal care să admită acest măcel verde, dar dl.Oprescu e probabil prea ocupat cu campania pentru al doilea mandat ca să mai dea prin parc.

 

Citește și: