Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1646 vizualizări 16 mai 2019

De ce are pesedeul dever mare în alişverişul ăsta cu scaune la Bruxelles? Pentru că Jupân Dragnea se rezumă la legumicultură.

Azi, de pildă, la Dăbulenii Doljului, alături de naşa Olguţa, flutura  ţanţos în faţa camerelor un buchet de cartofi dulci. A şi declarat, gospodăreşte: „Decât să aducem 100.000 de oameni la Romexpo într-un miting (…), mai bine preferăm” să rămânem pe tarlaua noastră de campanie, (Haştagiştii nu pătrund mai departe de lanurile de rapiţă, pentru selfiuri).

Problema urmaşului Brătienilor, cunoscutul chitarist & gurist Ludovic Orban, e că a dat-o-n zootehnie şi riscă să transforme europarlamentarele în Războiul Oii cu Petre Daea (un Joseph Daul al PSD): vrea să scoată „Mioriţa” din programa şcolară.

Aseară, la o întâlnire cu oameni de afaceri, semi-şomerul care conduce PNL a bricolat o analiză propagandistică: „(…) sunt nişte chestiuni acolo care intră în subconştientul copilului care învaţă această poezie (...), care reflectă o mentalitate contrară unei societăţi care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze trecutul pe care l-a moştenit nu din cauza noastră”.

E clar: Ludovic Orban preferă mai bine, vorba lui Dragnea, „Meşterul Manole”. E gata să zidească un electorat care votează PNL cu ochii închişi într-o construcţie fără proiect, zămislită de stihiile minţii sale. 

Citește și: