Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
33908 vizualizări 19 iun 2015

Iarba englezească, cu dungile ei întunecate, are în ea ceva trist. Ca şi la Roland Garros, pe iarba de la Birmingham, Simona Halep a cedat în faţa unei „bombardiere” inteligente. În primul set, şi-a putut face jocul, singurul pe care-l stăpâneşte, schimburile stânga-dreapta ritmate, stând 2-3m în spatele liniei de fund.  În pauză, antrenorul franţuzoaicei a venit şi i-a spus lui Mladenovic câteva lucruri simple: bagă primul serviciu în careu, nu mai forţa, că Simona oricum nu dă retur decisiv, intră mai mult în teren şi vino peste ea, rupe-i ritmul, fie cu bombe, fie cu scurte.

Zis şi făcut: încă de la prima minge a setului 2, raportul de forţe s-a răsturnat ca într-un joc de copii. Simona a fost pur şi simplu incapabilă să reacţioneze la schimbarea tactică venită de dincolo de fileu. Rezultatul, o „lăptăreasă”: 0-6.

În setul 3,  Simona a servit mai bine şi a reuşit să se agaţe, dar tot Mladenovic a avut iniţiativa, ajungând la 5-3, cu ajutorul a vreo 10 scurte de rever din schimb tare şi câştigând cu 7-8 dintre ele.  Antrenorul Kristinei, fratele ei, a mai venit de două ori la bancă pentru a-i repeta calm ce-i mai spusese şi a o face chiar să râdă relaxată. E bine să-ţi spună cineva în care ai încredere să faci ce ştii să faci.

La Simona nu numai că n-a venit nimeni, dar legătura ei cu antrenorul Ioniţă a însemnat nişte apostrofări către tribună şi gesturi cu sensul „Nu vezi că nu merge?!”
Nu e o înfrângere oarecare ce s-a întâmplat azi. Problema e, dacă Simona vrea să vadă, că nu are cum să se menţină la vârf cu singurul stil de joc pe care-l ştie, defensivă şi alergare, în faţa atacantelor de valoare, care fac puncte directe cu dreapta, cu reverul, cu serviciul, cu voleul, cu stopul…

Mă tem că încăpăţânarea Simonei, bună pe teren, nu îi e de niciun folos în afara lui.

 

Citește și: