Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
27427 vizualizări 31 mar 2015

Şi Simona a făcut minunea minunilor! În 24 de ore, a suflat de pe ea durerile de la genunchi, oboseala, nervii, uzura psihică a atâtor meciuri grele şi nu numai că n-a fost pradă, a fost vânător.

Împotriva puternicei Flavia Pennetta, Simona a făcut cel mai bun meci de anul acesta, de fapt, de la victoria cu 6-0, 6-2 în faţa Serenei Williams la Singapore.

Trei au fost, după părerea mea, armele cu care Simona a îngenunchiat-o pe câştigătoarea de la Indian Wells de anul trecut.

Mai întâi, rezistenţa la schimburi dure, prelungite, în efort maxim, de pe fundul terenului, în care Pennetta se credea tare. În primele 4 ghemuri, Simona a făcut faţă de câteva ori incredibil, ceea ce i-a clătinat încrederea Pennettei.

Apoi, serviciul. Cu excepţia a două duble greşeli consecutive la scorul de 2-3 în setul 2,  primul serviciu i-a intrat constant lung şi deranjant, ba chiar şi serviciul 2 a avut suficient kick şi adâncime ca să nu poată fi atacat de Pennetta.

Şi, în sfârşit, factorul surpriză, cu care i-a dat lovitura de graţie Flaviei, tocmai când mă pregăteam sufleteşte pentru un set 3 pe viaţă şi pe moarte. Condusă cu 5-2, Simona a dat drumul la un joc agresiv, cu atacuri la tuşele laterale, şi pe dreapta, şi pe rever, întinzând-o fizic la limită pe italiancă.

Luată pe nepregătite, Pennetta a început să respire greu, în vreme ce faţa Simonei era liniştită ca şi cum s-ar fi uitat la un film. La ultima lovitură a Simonei, un rever cros în partea descoperită, Pennetta nici nu s-a mai dus.

Dincolo însă de tehnică şi tactică, pot avea ceva în comun meciurile „urâte” cu Janković, Vaidišová sau Giorgi şi această bijuterie, lucrată de Simona Halep pe Flavia Pennetta?

Da. Psihicul. Şi când a jucat mai slab şi când a fost minune, s-a simţit încrederea în sine a Simonei, revenită la nivelul de anul trecut pe vremea asta, încredere cu care a ajuns în finala de la Roland Garros.

Unde sunt şanse mari s-o vedem din nou. Cel mai aproape Grand Slam de a fi primul câştigat de Simona cred că rămâne Openul Francez.

Dar, până atunci, urmează Sloane Stephens. Simona poate s-o bată pe tânăra şi talentata americancă, şi dacă aşa va fi, atunci se va întâmpla cel mai bun lucru pentru Simona Halep în acest moment: s-o întâlnească pe Serena Williams.

Citește și: