Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
11242 vizualizări 15 mai 2015

Să alegem bucuria - Simona Halep joacă acum tenisul ei care a făcut-o mare: regularitate excepţională în schimburile de pe fundul terenului, defensivă agresivă, cu schimbări de direcţie şi lovituri la tuşe de câte ori are ocazia, servicii sigure şi bine plasate. Mai mult, a rezolvat cu calm şi precizie nişte mingi căzute în apropierea fileului, de unde se vede că meciurile de dublu din ultima vreme nu sunt degeaba. Dar să nu uităm că Piti Dulgheru a luptat din greu venind din calificări şi câştigând 5 meciuri ca să ajungă în sferturi, faţă de numai 2 ale Simonei; în plus, i-a făcut acesteia un mare serviciu, prin eliminarea unei adversare mereu incomode, stângacea Makarova.

În semifinală, Simona se va întâlni cu Suárez Navarro sau Kvitová. Greu e cu amândouă, dar aş prefera-o pe Carla Suárez, mai previzibilă decât exploziva Petra Kvitová, care poate bate pe oricine, dacă îi intră torpilele.

În finală, sunt şanse considerabile ca Simona să dea peste una dintre marile ţipătoare: Sharapova sau Azarenka. O să zâmbiţi, dar m-aş simţi mai bine cu Maria, întrucât Vicki Azarenka arată din nou ca maşina de tenis în forţă ajunsă în 2012 pe primul loc în lume, iar aseară a reuşit să o învingă pe Irina Begu după lupte crâncene vreme de două seturi, 6-4, 5-7, cu un sprint final, 6-1 în setul decisiv, care m-a speriat.

Simona n-o să se sperie de nimeni. O văd în stare să câştige acest superb turneu de la Foro Italico. 

Citește și: