Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
18603 vizualizări 7 iun 2015

Astăzi, la Roland Garros Grand Coeur Slam, inima tenisului mondial, cel care a desenat-o pe zgură acum 14 ani, triplul câştigător Gustavo „Guga” Kuerten, i-a înmânat trofeul lui Stanislas Wawrinka. Celălalt elveţian l-a răzbunat pe Roiger, Aripa de Lebădă a devenit Aripă de Vultur, cel mai bun rever cu o mână pe care l-am văzut vreodată, şi i-a adus astfel lângă el, când ridica trofeul deasupra capului, pe Rod Laver, Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Stefan Edberg, Pete Sampras, artişti ai backhandului.

Stan a etalat o colecţie de crosuri „dos de palmă” atât de ascuţite şi de puternice, încât păreau lovite cu trei mâini!  Iar lungurile de linie pe care le-a trimis şi pe drepte năprasnice inside-out trimise de Novak Djoković, şi cu spatele la plasă, şi pe după stâlpul fileului, păreau, cum posta pe facebook Andy Roddick, ireale. E de necrezut să-l vezi pe Nole lovind din răsputeri cu forehandul şi primind înapoi un rever mai tare...

Djoković a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să câştige primul lui Roland Garros. A pus stopuri, a ridicat loburi, şi-a răsucit picioarele de nenumărate ori în şpagat şi contre pied. Nu degeaba, aplauzele arenei Philippe Chatrier pentru el au fost poate cele mai calde şi îndelungate de când văd eu finale de Roland Garros la televizor, că acolo n-am fost decât o dată, iarna.

Lui Nole i-au dat lacrimile... Şi-a trăit înfrângerea cu o demnitate care rămâne în memoria tenisului...

Mai mult decât o victorie, contează caracterul şi respectul de care te bucuri în ochii oamenilor: Stan Wawrinka le are pe amândouă, a spus nr. 1 mondial, Novak Djoković.

Citește și: