Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
2191 vizualizări 11 apr 2018

"Ai auzit de luptele de stradă de la Târgu Mureş, între români şi unguri? Da, da, alea din martie 1990, de le dădea presa internaţională drept "ethnic clashes of Târgu-Mureş"... E posibil să fi avut tu câţiva anişori... Eh, atunci au murit cinci oameni, doi români şi trei unguri. Acolo au fost aduse autobuze cu oameni din mai multe sate la contramanifestaţii.

Dar de mineriada din 13-15 iunie 1990, ai auzit? De autobuzul Miliţiei care a luat foc cu ajutorul înscenării "false flag", puse la cale de generalii Diamandescu şi Chiţac, ca motiv de evacuare în forţă şi arestări ilegale? 

De "băieţii" care erau imbrăcaţi în muncitori, precum securistul Nicolae Cămărăşescu, ce conducea minerii prin Bucureşti, în 13-15 iunie 90, implicat şi in Lovitura de Stat din decembrie '89?  

Aţi auzit cumva de primul purtător de geantă al liderului sindical, Miron Cozma, infiltrat de servicii lângă Luceafărul Huilei, pe nume Gabriel Oprea, ajuns apoi ministru al Apărării şi de Interne în regimul condus zece ani de către un fost turnător la Securitate? 

Aţi auzit de mineriada din '91, când premierul de-atunci, Petre Roman (un penal contemporan) a fost dat jos din fruntea guvernului de mineri chemaţi de Partid (penalii de-atunci) la Bucureşti să apere "democraţia"? 

Aţi auzit cumva de Virgil Măgureanu, fost rezident al Securităţii (dovedit de către mine, cu documente, în Caţavencu de-atunci), şi primul şef al SRI după Revoluţie până in 1995? 

În care dintre evenimentele de mai sus credeţi că n-a fost implicat subteran serviciul secret condus de către un fost membru al Securităţii implicat şi în lovitura de stat din '89?

Dar de ziaristul de investigaţii şi activistul civic, Bebe Costinaş, din Timişoara, care făcea anchete despre primul "stat paralel" şi care a fost asasinat şi dispărut in 2002? De-atunci, chiar dacă avem un caz de "body found"(osemintele lui au fost găsite in pădurea de Pişichia in 2003), cazul său este unul rămas misterios şi nerezolvat şi astăzi. 

Bunăoară, ca să demonstreze existenţa statului paralel in ţara noastră au murit nişte oameni! Cum au făcut-o şi înainte de '89, dacă e să ne gândim, la Liviu Babeş, ultimul disident care şi-a dat foc pe pârtie in 1989, în semn de protest faţă de statul paralel de-atunci, despre care Partidul (penalii şi mai de-atunci) susţinea că nu există”.

PS. Apropo de parabola cu Iuda a generalului Florian Coldea, fost şef al ultimului "stat paralel":

Un indian creştin, care a fost întrebat dacă L-a văzut pe Dumnezeu, a spus:

– L-am văzut.

– Cum L-ai văzut? Spune-ne! au insistat ei, iar el a răspuns cu o întrebare.

– V-aţi văzut vreodată propriii ochi?

– Da, într-o oglindă, a venit răspunsul.

– Nu într-o oglindă, ci cu ochii voştri.

– Ei bine, nu. Cum am putea, deoarece ne folosim de ochi pentru a vedea cu ei?

– Tot aşa e şi cu Dumnezeu, a spus el. Cum L-am putea vedea, din moment ce trăim în El?

(Maica Gavrilia Papaiannis, Asceta Iubirii, Editura Episcopiei Giurgiului, p. 462)

(va urma)

 

Citește și: