Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2210 vizualizări 23 mai 2018

Dealtfel, acesta cred că a şi fost rostul declaraţiei lui Călin Popescu Tăriceanu (single), după întâlnire: ca să fie asiguraţi pesediştii mai slabi de înger, că ALDE rămâne liniştit la „locurile sale”, în contextul în care parlamentari social-democraţi, îngrijoraţi de perspective – neliniştile financiare ale guvernului, neliniştea juridică a lui Dragnea, neliniştea ALDE, care contrează PSD, în ultimul timp, pe teme financiar-fiscale -, pleacă din PSD (azi, unul, mâine, altul), orientându-se către barca lui Ponta.

”Îi dau asigurările (premierului Dăncilă, n.a.) că se va bucura de tot sprijinul. Am asigurat-o de soliditatea majorităţii guvernamentale din Parlament. I-am vorbit de sprijinul instituţional de preşedinte al Senatului” a spus Tăriceanu pentru urechile lipite de uşile Kiseleff-ului.

Ca să-i convingă pe preşedinte şi pe opoziţie că nu-i vor da drumul din braţe lui Dăncilă, nu merita atâta efort. Cu toţii ştiau asta.

Deci, „apără-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur!”

„Ei, câţiva oameni, acolo… Doar n-o fi exodul”, o să-mi spuneţi. E drept, încă, nu-i exodul, dar pierderile încep să se vadă şi nu e chiar un fapt lipsit de importanţă.

Fostul coleg de bărcuţă al lui Dragnea, pe când „Fă, Doino” dădea la vâsle, nu numai că-i „transbordează” oamenii din PSD în ProRomânia, dar a mers până acolo încât l-a anunţat că, dacă va fi să aleagă, pentru Cotroceni, între el, Dragnea, şi Iohannis, îl va alege pe cel din urmă.

Mesajul vrea să spună că drumul e cu sens unic, absolut.

Pe această linie se înscriu şi ultimele racolări de parlamentari înregistrate astăzi. I s-au alăturat lui Ponta: Mircea-Titus Dobre, fost ministru al Turismului în guvernul Tudose, şi Gabriela Podaşcă, fost secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.

Interesant este că Dobre i-a fost loial lui Tudose până în momentul în care acesta a demisionat.

Şi mai interesant este că, după ce Liviu Dragnea a respins, ferm, cererile de demisie, transmise de Iohannis, Vioricăi Dăncilă, anunţând că „PSD e gata să utilizeze toate mijloacele legale, constituţionale, publice, sociale pentru ca votul cetăţenilor din decembrie 2016 să fie respectat, inclusiv să organizeze un miting de susţinere a actualului prim-ministru”, fostul premier, Mihai Tudose, s-a declarat, spontan, împotriva unui astfel de demers, explicând colorat: ”Domnule, părerea mea sinceră e că nu! Suntem la guvernare! Sunteţi căsătorit? Vă căsătoriţi în fiecare zi? Te-ai căsătorit o dată, stai acolo!”.

Revenind la faptul că Dobre a stat „la un loc” cu Tudose, până în ultima clipă, n-ar putea fi posibil ca istoria să se repete, inclusiv Tudose fiind pe picior de plecare?!

Pentru că, dacă Tudose va pleca, atunci deranjul ar fi, mare, cu adevărat.

Nu întâmplător, luni, a mai plecat spre Victor Ponta şi Marilena Meiroşu, deputata de, aţi ghicit, Brăila, fieful lui Tudose, înaintea acesteia părăsind Kiseleff-ul deputatul Cătălin Nechifor. Tot la ProRomânia şi-a găsit loc şi deputatul PMP, Ion Tabugan, zvonurile fiind că vor urma alte mutări, astfel încât, în noua sesiune parlamentară, partidul în discuţie să-şi formeze grup.

Personal, cred că Tudose va aştepta până la sfârşitul lunii – poate mai mult -, când se va pronunţa sentinţa în dosarul lui Dragnea.

Orice s-ar spune, la Şosea, apele încep să se umfle. De la un capăt la altul al străzii.

Citește și: