Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2493 vizualizări 19 feb 2018

Deputatul social-democrat în cauză, Răzvan Rotaru, a confundat ţara cu statul, administrat vremelnic de diverşi demnitari, care mai decare mai reprezentativi. „Voi propune o iniţiativă legislativă pentru sancţionarea reprezentanţilor statului român care denigrează ţara şi dezinformează deliberat…” sună lead-ul comunicatului de presă postat de iniţiator pe pagina oficială a Camerei Deputaţilor, cu trimitere la dezbaterile care au avut loc, recent, în Parlamentul European.

Eu l-aş îndemna pe ales să mai „studieze” Constituţia care, la articolul 30, spune că libertatea de exprimare e inviolabilă, cenzura interzisă, la fel şi defăimarea ţării şi a naţiunii. 

În consecinţă, „defăimarea ţării”, a naţiunii şi a simbolurilor naţionale sunt manifestări „deja” interzise prin Constituţie şi legislaţia consecventă, aşa că Răzvan Rotaru nu trebuie să-şi mai bată capul cu asta.

Cât despre sintagma „denigrarea ţării”, pe care o foloseşte autorul în prezentare, se poate spune că n-are legătură cu ce-i trece lui prin cap, şi anume: "Până la finalul acestei sesiuni legislative voi prezenta în Parlament un demers legislativ pentru sancţionarea demnitarilor şi reprezentanţilor autorităţilor deliberative, executive şi legislative din Parlamentul României şi Parlamentul European, care în activităţile şi acţiunile oficiale ce le desfăşoară la nivel intern sau internaţional prin declaraţii şi documente oficiale denigrează, dezinformează cu privire la situaţia anumitor măsuri, legi, hotărâri adoptate şi promovate de statul român. Nu voi accepta ca poporul român sau oricare dintre români să fie insultat, calomniat şi să sufere prejudicii de imagine faţă de cetăţenii altor state pentru că aşa doresc, la un moment dat, anumiţi reprezentanţi aleşi sau numiţi într-o funcţie în structura administraţiei publice locale, centrale, executive sau legislative", spune Rotaru.

Eu cred că, „denigrând” anumite măsuri, legi şi hotărâri adoptate şi promovate de statul român, la un moment dat, prin puterea unei majorităţi politice vremelnice, nu înseamnă că ţi-ai denigrat ţara. Esenţial este să respecţi legile în vigoare, încercând să le completezi/îmbunătăţeşti.

Iar cei pe care ar vrea să-i penalizeze Rotaru - dacă vor mai vorbi împotriva legilor PSD-ALDE, bune sau rele, cum or fi - au acelaşi rang de demnitate, fiind aleşi şi reprezentând, la rândul lor, interesele românilor care i-au trimis în Parlamentul României şi în Parlamentul European.

În general, românii care merg la vot nu sunt de o singură culoare şi au dreptul la propria reprezentare, prin cei pe care i-au ales, indiferent de intenţiile unora de a-i da pe mute.

Şi apoi, mă miră că un deputat preocupat de soarta şi imaginea cetăţenilor români, „faţă de cetăţenii altor state”, nu promovează, zilnic, zeci/sute de proiecte de lege cu privire la soarta elevilor „de ţară”, la desfiinţarea imediată a WC-urilor din fundul curţilor de şcoli, a spitalelor mizerabile, adevărate „arme” biologice explodate în mijlocul oraşului, a rezolvării problemelor generate de lipsa vaccinurilor/medicamentelor, fenomen cu consecinţe criminale, şi a altor sute de probleme stringente la nivelul societăţii care l-a trimis în Parlament, a societăţii româneşti, în general.

Mie mi se pare că, în context, tocmai Răzvan Rotaru aduce grave prejudicii de imagine cetăţenilor/poporului român, încercând să-şi coboare colegii parlamentari la nivelul şi postura „aleşilor” comunişti din Marea Adunare Naţională.

Doar acei „aleşi” aveau dreptul să aplaude şi să tacă.

Citește și: