42 vizualizări 29 oct 2008

S-a simţit dator Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu (când şi-o implementa programul de austeritate, va trebui să-şi taie singur din nume) să ne informeze cum stăm şi pe unde suntem: pe Titanic. Plutim însă. Pianistul de la Finanţe n-a luat deocamdată apă la instrument, clubul Bamboo nu s-a închis, nea Gigi mai are cash. Căşuneanu ăla micu se mai cârpeşte de-un plin la Bugatti. Domnu Boc sare ca mingea, semn că nu s-a-nchis cantina de la Parlament. Câtă vreme H.R. Patapievici cere fonduri să mai ştampileze nişte ponei roz, putem spera. Năstase nu şi-a vândut încă termopanele ca să aibă de grăunţe pentru ouătoare. Simona Sensual şi-a păstrat sânii de boom economic, n-a trecut la ăia de austeritate. Câtă vreme o freacă Prigoană pe televizoare, înseamnă că oamenii au ce s-arunce la coş, n-au ajuns să-şi mănânce pungile de lapte. Doar Isărescu, săracu, vorbeşte singur, da’ el e obişnuit.

Nu-i dracu chiar aşa de negru. Există soluţii. După ce aşteptăm respectuoşi să se termine îmbrânceala dintre premier şi preşedinte, putem acţiona.

1) rugăm FMI să nu bage toţi banii în Ungaria. Facem scandal să dea doar câte-un miliard, s-ajungă la toată lumea;

2) o sunăm pe Andreea Marin şi-o întrebăm cum e cu adopţia la distanţă. Apoi, repede înfiem nişte bancheri orfani de pe Wall Street. Luăm o duzină la început, să vedem cum se comportă. Îi creştem pentru know-how;

3) dăm drumu la un Caritas pe salarii. Cum procedăm? La prima chenzină, cotizează toată lumea la lefurile profesorilor, astfel încât să le ia foarte mărite. La următoarea chenzină, urgenţa e la parlamentari: le dăm tot ce-avem pe noi, să se mai bucure pe ultima sută, că p-ormă pleacă, vin uninominalele, şi până să se-aleagă tot ei mai durează;

4) până să ne lovim de aisbergu format din salariile profesorilor adunate cocoloş, până să ne rupem şi să ne ducem la fund, terminăm Titanicu, filmu nostru cu buget redus. Sărim peste Palme d’Or (că-i uşurel) şi ne aruncăm direct la Oscar. Ia Băsescu premiul de interpretare pentru rol principal, ia şi Geoană pentru rol episodic, c-a fost de belea. Ne scoatem pârleala pe box-office. Lumea o să dea năvală în cinematografe. Un’ te adăposteşti în vremuri de criză, că-n parcare la Elena n-avem loc cu toţii?

Citește și: