Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1738 vizualizări 28 dec 2017

Florin Iordache a tradus legile Justiţiei, şi le-a trimis ambasadelor ca să le citească. Omul le-a explicat, pe englezeşte, că modificările au fost făcute numai şi numai ca să răspundă problemelor sistemului judiciar.

Care sistem, ce să vezi, n-a dovedit, de aproape, acuitatea vizuală a lui Iordache de la distanţă (jurist la ID), majoritatea procurorilor şi judecătorilor cerându-i, astăzi, preşedintelui ţării, fie să trimită legile la CCR, fie Comisiei de la Veneţia, ca s-o scoată, măcar ei, la capăt.

Pe de altă parte, deputatul PSD, Rădulescu-AKM, şi-a tradus şi el vreo 40 de colegi mai creduli, convingându-i să-i susţină câteva iniţiative legislative aberante, care încearcă, la rândul lor, să „îndrepte” problemele remarcate, prin cătarea puştii, în codurile penale.

Printre ele, prag pentru abuz în serviciu de 200.000 de euro, nepedepsirea infracţiunilor comise pentru altul, abrogarea art. 299, referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, precum şi scoaterea senatorilor, deputaţilor, preşedintelui, europarlamentarilor şi aleşilor locali de sub incidenţa prevederilor codului penal, aceştia nemaiputând fi cercetaţi pentru abuz în serviciu, conflict de interese, luare de mită, toţi urmând să fie excluşi din rândul funcţionarilor publici, prin modificarea art. 175, Cod Penal.

Cum s-ar spune, Rădulescu se dorea legiuitorul „mafiei” aleşilor de pretutindeni, care, prin bunele sale oficii, ar fi ajuns călare pe lege, tăind, spânzurând şi întorcând sistemul preacurvit, pe dos.

Norocul nostru, al tuturor celorlalţi, născuţi fără noroc şi nealeşi, este că Rădulescu a anunţat, astăzi, că va retrage proiectul "cu pragul şi cu sexul", bonus că vreo doi-trei dintre cei 40 de semnatari-susţinători ai proiectelor în discuţie au întors-o ca la Ploieşti. Între ei, "vigilentul-dar-neatentul" domn Liviu Pleşoianu, care, ocupat cu diverse, a semnat pe proiectul războinicului deputat în orb, ca un primar scos de sub incidenţa legii.

Apoi, arătându-se şocat de gogomănie, a sărit la gâtul iniţiatorului, ca şi când ar fi semnat în transă: „Una s-a discutat, alta s-a depus la Parlament. În dimineaţa aceasta mi-am retras semnăturile de pe ambele proiecte - şi cel privind abuzul sexual, şi de la Cameră, şi de la Senat. Are o problemă mare cât casa, cât România. Se încearcă eliminarea articolului 299 din Codul Penal, referitor la abuzul sexual, iar expunerea de motive este aberantă. Colegul scrie că noţiunea nu poate fi determinată precis, nu are legătură cu subiectul. Fie doar pentru asta, nu văd cine ar putea vota aşa ceva. Nu aş fi semnat, nu am ştiut iniţial”, a spus Pleşoianu, pentru Mediafax.

După el, alte alese şi aleşi au anunţat că-şi retrag semnăturile, întrucât „aşa ceva nu e corect”, au fost „induşi în eroare”, minţiţi, dezinformaţi, într-un cuvânt, traduşi în „amoarea” lor de deputaţi.

Ei, hai să fim serioşi! Oricât ar fi omul nostru de magnetic, mă gândesc că, totuşi, nişte reprezentanţi ai naţiei în Parlamentul României, acolo unde „se apucă ţara de dârlog”, mai se şi uită pe ce-şi pun semnătura. Nu-nghit găluşte cu prune pe nemestecate, trezindu-se a treia zi, după Scripturi, vituperând la adresa celui pe care l-au susţinut până mai ieri.

Mai degrabă, cred că s-a speriat careva din Kiseleff şi le-a cerut s-o lase mai moale cu exagerările, măcar acum, câtă vreme Iordache încearcă să traducă tot corpul diplomatic.

Pentru că, dacă e adevărată partea cu „una s-a discutat, alta s-a depus la Parlament”, e grav.

Am putea trage concluzia că prea mulţi dintre aleşii PSD habar n-au ce proiecte au susţinut/susţin/vor susţine, fiind, în general, o mare masă de manevră.

După care, va fi inutil, pentru noi toţi, să-şi mai pună vreunul cenuşă-n cap… 

Citește și: