Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
28885 vizualizări 20 iul 2013

„Ce nu ştia Omar Hayssam ...”

Vi-l mai amintiţi pe dl Băsescu rostind asta la televizor, după „recuperarea”  jurnaliştilor răpiţi în Irak în 2005? Eu nu pot să-l uit în rolul de narator atoateştiutor, ieşit la rampă din romanele cu spioni, cum ne-a povestit mai bine de un ceas despre cartele Connex, telefoane secrete, contacte speciale, operaţiuni acoperite ale iscusiţilor românaşi „din Servicii”.

Frapantă era satisfacţia cu care dl preşedinte juca acest rol, vădind vocaţia sa fundamentală, de general de brigadă, adică actor al Brigăzii Artistice de la Casa de Cultură a Securităţii.

Ieri, atâţia ani mai târziu,  dl Băsescu a ţâşnit iarăşi la rampă cu elanul artistic nealterat. Fără să i-o ceară nimeni, aruncă „bomba”: „Aici e cheia! (din nou retorica gen Haralamb Zincă – n.m.) România a efectuat o operaţie neautorizată pe teritoriul altui stat” pentru a-l recupera, de data asta, pe răpitorul Hayssam.

Păi,  dacă chiar s-a întâmplat, de ce trebuie spus asta public? Nu era firească şi în fişa postului de preşedinte tăcerea mâlc?

Adicătelea, nici azi dl preşedinte nu ne-a spus cât a cheltuit statul român ca să-i „elibereze” pe răpiţii lui Hayssam, cică o să aflăm sigur peste 50 de ani, în schimb ne livrează cu binecunoscutu-i rânjet o asemenea informaţie explozivă, în mod normal secret de stat.

De ce?

Ca să-şi imagineze încă o dată cetăţenii români defavorizaţi  mintal pe jamesbonjii noştri zburând pe funii din elicoptere, cu ochelari în infraroşu şi microfoanele în dinţi, coordonaţi în tot momentul de Traian Băsescu,  general de brigadă.

Votaţi generalul şi partidul său de consilieri!

După 8 ani de mandat,  T. Băsescu este 100% neschimbat. Mi-e teamă şi lehamite să mă mai întreb dacă şi românii au rămas tot aşa la cap.

Citește și: