Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
14783 vizualizări 12 mai 2014

De ce ne-a twitterit Rogozin e clar: să ne provoace. Să ne arate, vorba lui, cine suntem.

A reuşit. Din România au răsunat trilurile artileriei cu caterincă.

Tonul l-au dat Externele, care voiau să ştie dacă nişte postări oţărâte pe twitter ("La solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul TU-160") ale unuia cunoscut ca un mare aberator pe reţelele de socializare,  ”reprezintă poziţia oficială a guvernului Federaţiei Ruse faţă de România ca stat membru UE şi NATO”. Sper, totuşi, că dl. Corlăţean, aflat în treabă, nu se aşteaptă la un răspuns oficial.

Traian Băsescu, comandantul Forţelor Armate, preşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, nu s-a putut abţine: “Trebuie aflat câtă votcă a consumat înainte să facă aceste declaraţii (...) Ar trebui să înţelegeţi că Rogozin este un om impulsiv, orgolios şi a făcut declaraţiile după ce se împrietenise bine cu câteva sticle de vodcă...”.

Până să se întoarcă Ponta de la Eurovision, a simţit nevoia să-şi dea cu părerea şi Zgonea (al treilea om în Stat). Din fericire, nu s-a înţeles nimic.

Fireşte, ieri seară s-a exprimat şi prim ministrul României: ”În mod normal, în această situaţie, când vicepremierul Rusiei ne ameninţă, ar fi trebuit să avem o întâlnire cu preşedintele, care e comandantul suprem - ştiţi că aşa îi place să spună. Numai că el se plimba cu Udrea pe la Arad (…) În primul rând, noi nu am avut comandant suprem şi oricum nu avem (...) Asta e, am fost eu comandantul suprem. Gândiţi-vă că lucrurile puteau degenera, puteam să cerem avioanelor de vânătoare să ia o decizie. Sigur, voi lua eu acele decizii când va fi cazul, dar atunci de ce mai avem preşedinte, să faca campanie cu doamna Udrea?”

Începe să-mi fie teamă. Nu de provocările Moscovei, ci de iresponsabilitatea delirantă a oficialilor de la Bucureşti.

Citește și: