Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2477 vizualizări 17 iul 2017

Flama ne-a prins pe toţi odată cu transformarea spontană a fostului ministru din guvernele Ponta, Eugen Orlando Teodorovici, într-un bătăios „Gică-Contra”, aşezat de-a latul guvernului Tudose. (Şi când spui Tudose, e de la sine, că spui Dragnea. Iar dictonul latin al şefilor Alexandriei a fost, este şi va fi: „Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine!”).

Astfel că, după ce abia unsul consilier onorific al premierului Tudose a avut păreri cu voce tare, gen: greşit investiţie în stadion la Alexandria; greşit afaceri la Biserică fără impozit; greşit impozit pe cifra de afaceri şi bir pe salarii mari – a zburat cu reacţie, până dincolo de Videle.

Orlando Teodorovici nu mi-e simpatic, pentru că, de câte ori era invitat, în campanie, ca să ne spună ceva despre programul de guvernare al PSD, vorbea întotdeauna mult, însufleţit şi relativ patinat, astfel încât nu-l înţelegeam nici pe el şi nici pe interlocutor, peste care vorbea, în mod constant.

Cu toate acestea, n-aş putea afirma că nu e pe meserie, de vreme ce şi l-a luat consilier pe financiar-fiscal însuşi premierul Tudose, Mihai Tudose.

Aşa că, atunci când a venit să se mărturisească, „dopo-festival”, m-a făcut curios. Iar ce am înţeles eu, cel mai bine şi mai bine, a fost că Tudose e tot una cu Grindeanu.

De ce? Iată „stenogramele”!

Dragnea, despre stadionul din Alexandria şi opoziţia lui Teodorovici: „Dacă a vorbit ditamai consilierul premierului, cum să îmi mai permit eu să îmi dau cu părerea? (…) Dar am înţeles că este vorba despre o iniţiativă mai veche. Am înţeles că de doi - trei ani de zile se tot chinuiesc cu nişte hârtii. Nu ştiu, nu decid eu, decide ministerul, decide Compania Naţională de Investiţii. Ceea ce constat eu de fapt şi de drept este că în Teleorman nu mai este voie să se facă nicio investiţie, absolut niciuna. Le spun celor din Teleorman că nu mai au dreptul la nicio investiţie!”.

Tudose, despre demiterea şi opoziţia lui Teodorovici: „Domnul Teodorovici a fost colaboratorul meu şi am crezut că putem colabora pe consultanţă, dacă doriţi, la ceea ce dumnealui se pricepe, pe financiar-fiscal. Numai că domnia sa a înţeles greşit şi s-a transformat într-un purtător de cuvânt şi nu a înţeles că ideile pe care domnia sa le are trebuie să le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales eu nefiind de acord cu cel puţin majoritatea dintre ele”.

Ponta, despre cele de mai sus şi opoziţia la Teodorovici: „Când Eugen Teodorovici a acceptat solicitarea lui Liviu Dragnea şi a votat pentru căderea Guvernului PSD Grindeanu – a fost considerat bun de conducerea PSD! Când Eugen Teodorovici a spus un lucru perfect adevărat despre modul netransparent şi ineficient în care Liviu Dragnea (prin semnătura doamnei ministru Sevil Shhaideh şi a Secretarului General Busuioc) împarte banii publici din PNDL – a fost dat afară din funcţia de consilier onorific! Este clar că nu am cum să înţeleg modul de gândire şi acţiune al actualei Conduceri a PSD – şi zău că nu văd absolut deloc de ce acestea ar fi bune pentru votanţii PSD şi pentru toţi românii!!!”.

Teodorovici însuşi: „Deci de asta am fost demis, că am vorbit?! Păi, m-am mai liniştit! Sincer, credeam că în spatele meu se va spune că e chiar Soros! (…) Dar dacă suntem bărbaţi adevăraţi, să spunem lucrurilor pe nume! Eu întotdeauna am spus ceea ce gândesc, nu trebuie să-mi permită cineva să fac acest lucru. Ce a spus premierul e una, iar adevărul este că supăratul a fost Dragnea, pe tema stadionului din  Alexandria. Asta s-a întâmplat, iar Tudose trebuie să recunoască asta.

Eu nu m-am transformat în purtător de cuvânt, dar ceea ce am de spus voi spune întotdeauna. Nu a fost vorba de impozitul plătit de Biserică, de faptul că mi-am exprimat dezacordul faţă alte impozite, ci despre stadion. Iar o astfel de investiţie nu se susţine, câtă vreme ne confruntăm cu destule alte probleme.

Dacă nu le convine, mă mai pot da afară de la şefia Comisiei economice şi din partid. La urma urmei, dragoste cu forţa nu se face!”.

Păi, nu?!

Citește și: