Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
7153 vizualizări 18 mar 2013

Un entertainer de partid, pe numele său de scenă TRU (Traian Ungureanu), ne îndeamnă să stăm cu ochii pe alegerile din PDL, să nu ratăm fumul portocaliu care va anunţa victoria lui Blaga.

Habar n-am ce combină entertainerul în retortele democrat-liberale, n-am curajul să mă gândesc care sunt substanţele ce ar putea fumega portocaliu, dar omul e un pupincurist de aleasă vocaţie; unul extrem de lucrativ, de vreme ce s-a ales cu o slujbă grasă la Bruxelles. (TRU seamănă, ca două grăunţe de KCN, cu un alt intelectual, Ali Comicul, propagandistul lui Saddam, care anunţa presei triumful irakienilor, în timp ce încerca să acopere uruitul primelor tancuri americane care intrau în Bagdad).

"Noi stăm mai bine la rugăciuni, ştim şi Tatăl Nostru şi ştim cine e tatăl nostru, prin urmare ce avem de făcut şi ce vom avea de făcut la Convenţie", zice Chimicul nostru. Intuim cum vor organiza vasiliştii confruntarea din 23 martie: câştigă care bate mai multe mătănii.

După cum se vede din tribune (la nici o săptămână înainte de zisa Convenţie), s-ar putea ca TRU să fie nevoit să-şi caute alt şezut – poate pe MRU şi proaspăt lansata Alianţă MDA. Sau – de ce nu? - va face un salt spectaculos direct în braţele lui Crin Antonescu, marele achizitor de coarne, copite şi fum.

Citește și: