Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1654 vizualizări 6 iul 2017

Răspunzând postării unei doamne, apărute, inopinat, pe profilul lui de Facebook, (doar cu prenume), interesată de soarta liderului, pe fondul dezgustului resimţit de dumneaei faţă de PSD-ul lui Dragnea, Ponta a răspuns fulger de amabil: "Nu am fost niciodată în alt partid cu excepţia PSD/după 15 ani de activitate am fost exclus pentru că l-am apărat pe Sorin Grindeanu (care era în PSD din 1996) împotriva lui Liviu Dragnea (care a venit de la PD)!!! Acum sunt independent dar cu siguranţă din Septembrie voi face politică într-un partid nou (sub nicio formă în vreunul din cele aflate acum în Parlament)!".    

Sigur, doamna îl întrebase, „respectos”, „decât” când îşi face un partid „şi să atragă lângă dumnealui oamenii de valoare…”.

Ei bine, din acest punct, mai departe, s-a dat drumul la interpretări: ba că Ponta se va înscrie într-un partid fără parlamentari; ba că se plămădeşte unul nou; ba că va face dublu cu Daniel Constantin la ProRomânia (de se va mai numi aşa sau nu).

Posibilităţi sunt multiple, dar eu rămân la părerea pe care am mai raportat-o: Victor Viorel îşi face partid cu Daniel şi-l ia şi pe Sorinel (nu Puştiu’, ci Grindeanu).

Acum, nu mai e cazul să ne întoarcem la povestea partidului, a lui Daniel Constantin, a ciocnirii spiritelor, a deplasării spre roşu (asta e din fizică, dar merge şi la unele partide), a naţionalismului moderat (în prima fază), a faptului că Ponta a făcut tot-tot-tot ce a putut el, ca să fie exclus din PSD, fără să i se poată reproşa „trădarea”, pentru ca, astfel, cu toţii, să-l poată iubi pe trădător – ca să parafrazăm.  

Bref, Ponta merge într-un partid hibrid, care încă nu ştie ce vrea, cu cine şi de ce. Ceea ce nu înseamnă că n-o să ştie, cât de curând.

Întrebat ce simte în legătură cu un aşa eveniment politic, Liviu Dragnea a răspuns cu recunoscuta-i lipsă de umor: ”Simt o răceală de câteva zile şi vreau să fac un tratament. Nu vreau să comentez!”.

Evident, cu toţii ne rugăm să nu fie vorba de vreo premoniţie, întrucât, Dragnea, altfel, nu pare deloc a fi prea clar-văzător.

Pentru că, dacă ar fi fost, cât de cât, putea întrezări posibilitatea ca toţi cei 10-15 parlamentari pe care îl mai deţine în slujba majorităţii (şi mai mulţi decât atât) ar putea să-i trimită o „vedere de la revedere”, chiar din ProRomânia.

Dacă discutam despre această posibilitate acum două-trei luni, ar fi părut absurdă. Astăzi figura pare, totuşi, de un absurd aproape logic, ceea ce n-ar trebui să-l lase chiar rece-rece pe fostul camarad Liviu.

Întrucât, nici paltonul lui nu se ştie, în astfel de condiţii, cât o mai fi de călduros…

Citește și: