Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2408 vizualizări 17 feb 2018

Ce ne duce cu gândul într-acolo?!

În primul rând, ce spune Dragnea despre ministrul Justiţiei: "Eu nu sunt dezamăgit de ministrul Justiţiei, ştiu poziţiile unor colegi. Dar asta nu este un subiect care să fie decis aşa, decis foarte repede şi fără o temeinică documentare şi pregătire. Eu îl consider în continuare pe Tudorel Toader un om de bună credinţă, un profesionist, un om serios şi cred că decizia pe care o va lua, nu ştiu care va fi aceea, va fi una argumentată. (…) Are ritmul dumnealui şi s-a întâmplat acum că era plecat în Japonia, într-o vizită programată demult. Dar primul-ministru i-a cerut să se întoarcă şi s-a întors".

În al doilea rând, ce spune Dragnea că i-a spus Dăncilă preşedintelui Iohannis, despre ministrul Justiţiei: "Preşedintele a întrebat-o, cred că era firesc, pe doamna prim-ministru cum vede situaţia din ultimele zile, despre subiectul cel mai intens dezbătut în ultimele zile. Doamna prim-ministru, aşa cum a spus şi aseară în interviu, a spus ca este preocupată, îngrijorată de toate aceste dezvăluiri şi că i-a cerut ministrului Justiţiei ca într-un timp rezonabil, destul de scurt, să ia o decizie, indiferent care ar fi ea, pentru că toţi vrem ca adevărul să iasă la iveală, pentru că discutăm de credibilitatea sistemului de justiţie în România. Cred că a fost o întâlnire benefică".

Iar în al treilea rând, ce-i spune Gunther Krichbaum, Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: „Într-o scrisoare din 2 februarie 2017 am subliniat deja faptul că, având în vedere evoluţiile politice interne, înlăturarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România este complet exclusă. Încerăarile actuale de a forţa înlăturarea procurorului şef DNA din funcţia actuală arată, din păcate, faptul că temerile mele sunt justificate. Tot felul de încercări de a renunţa din motive politice la procedura MCV înaintea preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, sunt inutile. Presupun, prin urmare, că această opţiune nu va fi luată în considerare, iar Comisia îşi va exprima ferm îngrijorarea faţă de guvernul român.

Marile progrese în justiţia românească au fost posibile doar datorită aderării la UE şi prin sprijinul instituţiilor europene. Cetaţenii români pro-europeni, care se opun acţiunilor guvernului, au nevoie urgentă de sprijinul Comisiei. În cazul unor noi atacuri asupra independenţei sistemului judiciar, ar trebui, în opinia mea, să se ia în considerare iniţierea procedurii de activare a articolului 7 din Tratatul UE”.

Destule motive, aşadar, care să ne îndrepte, cu gândul, către un posibil autodafe al lui Tudorel Toader, organizat pe altarul încercatei Justiţii.

În sensul pe care l-am mai subliniat aici, că toată lumea aşteaptă verdictul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în persoană. Cum s-ar spune, dacă el a decis să se implice, să caute, să cerceteze, să i se pună pata pe procurorul DNA, păi, atunci să dea şi verdictul, când şi cum o putea el, în ritmul şi cadenţa lui; el să-i ceară preşedintelui, sau să nu-i ceară, revocare procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, precum şi să ia toate măsurile care se impun, pentru că „e un om de bună credinţă, un profesionist, un om serios”, iar noi nu ne băgăm, de vreme ce aşa e politically correct (indiferent dacă Dragnea a negociat, sau nu, cu Iohannis, pe subiect) .

Şi acum, urmează „un salt în echer, cu triplu şurub, din stat pe mâini”, direct în cap.

Cum al cui?! Al lui Tudorel Toader, ministrul (complet independent) al Justiţiei.

Citește și: