Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1829 vizualizări 3 mai 2018

Vă spuneam, acum vreo zece zile, că premierul din umbră, Liviu Dragnea, părea chiar haios când declara straşnic că, la ei, la PSD, nu se gândeşte nimeni la prezidenţiabil şi la prezidenţiale, că nu e momentul, că au treabă, că ei recompun ţara „piesă cu piesă”. Ce mai comedie…

A urmat, imediat, startul lui Iohannis în campanie, după ce tandemul Dragnea-Dăncilă a plecat cu una dintre piese în turneu, de la Tel Aviv, la Ierusalim

Făcându-se că i-au ieşit învăţămintele Constituţiei din cap, preşedintele a cerut, ferm, dar ferm-ferm, demisia premierului Dăncilă, pe motiv că e manipulată, habarnistă, şi nu face faţă.

Ca să fiu sincer, aproape că-mi vine să-nţeleg, acum, de ce Iohannis a dăruit-o pe sus-numită, ca pe un cadou, cochet, de sărbători, guvernului pesedist, în ciuda tuturor năzuinţelor celor care îl rugau, cu cerul şi cu pământul, să n-o numească, să aibă şi el un cuvânt de spus, să dea şi el un semn că mai mişcă şi că mai respiră.

Ei bine, am putea crede că a numit-o cu metodă - ca să clacheze, ca să eşueze şi ca, atunci când va veni timpul, s-o desfiinţeze.

Ei, păi dacă e aşa, e grav!

Pentru că, dacă a numit-o de „mazetă”, ca să se caţere electoral pe prostiile ei, atunci e şi el la fel de răspunzător de toate urmările acestei numiri, Slavă Domnului, destule.

Iar dacă a numit-o de „bună”, iar după trei luni îi cere demisia de „rea”, se vede treaba că n-are fler la oameni; sau că nu i-a păsat de urmări, urmărind doar o conjuncturală colaborare cu puterea; sau că, pur şi simplu, iar l-a ocolit norocul (eu zic că aia cu „ghinionul” s-a demonetizat).

Dar să ne întoarcem la campanie: a urmat mutarea lui Dragnea.

De 1 Mai, Dragnea s-a cuplat la joc, direct de pe A2: după ce li s-a plâns conaţionalilor că nu se poate plăti taxa de pod prin SMS - compătimind, la unison, cu poporul muncitor, pe Facebook -, le-a răspuns comentatorilor şi li s-a arătat în selfie. Ei, şi din vorbă-n vorbă, de la un comentariu la altul, a ajuns să-i invite pe oameni în Kiseleff, la bere şi la discuţii.

Aţi crezut că e gata… Da` de unde?!

A ieşit iar preşedintele şi a înştiinţat mulţimea că va retrimite Legile Justiţiei la CCR, precum şi Comisiei de la Veneţia (unde trudeşte însuşi Tudorel Toader), ca să fie studiate, puse de acord şi asumate, în linişte, până va ieşi „o lege frumoasă” şi deşteptă, ca să vadă şi Dăncilă că, totuşi, e posibil.

Bine, legile în discuţie, precum şi codurile care vor urma, merită, desigur, studiul şi analiza juriştilor, magistraţilor, psihiatrilor şi psihologilor. Nu în ultimul rând, analiza tuturor celor care vor merge în Kiseleff, să bea bere. Că, unde să fie discuţia despre legi mai înspumată?!

Campania continuă! 

Citește și: