Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
24448 vizualizări 27 mai 2015

Şi, mai rău decât atât, nr. 3 mondial s-a comportat ca o jucătoare de locul 80-90. Lipsită de orice orizont mental, a lovit mingea mecanic, ca în somn, fără să încerce să înţeleagă ce joacă croata şi ce-ar fi avut ea de făcut.

Mai ales că ştia la ce să se aştepte după precedenta înfrângere în faţa aceleiaşi Lučić la US Open. Puternica Mirjana a făcut din nou ce ştie foarte bine: cum a avut ocazia, a lovit năprasnic, la linie, la risc, şi cu dreapta, şi cu reverul. I-au intrat cam toate torpilele.

În astfel de situaţii, există două soluţii: sau te mişti extraordinar, scoţi multe decisive şi obligi adversara să greşească, sau ataci înaintea ei, îţi asumi prima riscul încheierii punctului. Simona nu a încercat, cu excepţia a 1-2 retururi mai înţepate, nici una, nici alta. S-a afundat într-o „ţăcăneală” care i-a permis lui Lučić-Baroni s-o şi ridiculizeze în setul 2 cu contre pied-uri şi crosuri scurte relaxate. Despre serviciul 2, unde Mirjana a aşteptat-o mereu cu securea ridicată, nici nu mai vorbesc...

Înfrângerea asta poartă în ea mai mult rău decât meciul pierdut şi scorul. Pare că dintr-odată, Simonei Halep i-a căzut armura fermecată care o apără de aproape doi ani, şi a rămas în faţa ochilor noştri o fată debusolată şi vulnerabilă cum am văzut atâtea...

Mă îngrozesc la gândul eforturilor pe plan psihic pe care le are de făcut acum pentru a ieşi din groapa de încredere. Şi nu cred că o poate escalada singură.
    
 

Citește și: