Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
5817 vizualizări 25 iun 2018

În seara asta, în Bucureşti, s-au strâns aproximativ unsprezece mii de oameni. În marile oraşe, poate încă o dată pe atât.  

Dar unsprezece mii în Piaţa Victoriei, “aici şi acum”, după ce Partidul Suprarealist al lui Dragnea a fixat baremul la două sute de mii, înseamnă niciunul. Unsprezece mii - când Dragnea suspendă România ca să-şi treacă legile care îl scapă de puşcărie, pe el şi pe ai lui - nu vor putea schimba nimic. Nu-l vor speria, nu-l vor clinti pe acest Hugo Chavez fără carismă din hotărârea lui de a merge până la capăt, cum ne-a ameninţat.

Nu e vina românilor. E vina Opoziţiei – PNL plus USR (PMP-ului tocmai i-a semnat certificatul de deces Băsescu, pe principiul “eu te-am făcut, eu te omor”, dacă a contat vreodată PMP) – care, evident, nu e capabilă să mobilizeze pe nimeni. Nu mi-e clar dacă, în spatele lui Orban şi al… cum l-o chema pe preşedintele uniunii care are pretenţia că vrea să salveze România, mai există altceva decât nişte oameni înşurubaţi în jilţurile unor funcţii bine plătite.

De când, din prostie şi lene, a instalat PSD-ALDE la putere, Opoziţia n-a făcut decât să-şi ridice lunar milioanele de la buget, să interpreteze în Legislativ nişte scenete penibile, agitând pancarte, să piuie sloganuri obosite şi să-şi facă selfiuri de victimă cu călăii. Zero viziune, nici o idee, nici o acţiune puternică. Strada nu poate face şi munca lor, deşi la câteva ore pe săptămână, cât lucrează aleşii, s-ar încumeta.

Ultima – (era să zic obrăznicie) – trăznaie marca USR e “Ia-ţi o zi liberă pentru România”. Ce vor colegii doamnei Cosette Chichirău? Să nu se ducă lumea la serviciu miercuri, în ziua Moţiunii de Cenzură şi să iasă în stradă. Mulţi o vor face. Alţii însă au tot dreptul să le spună: ba mergeţi voi la serviciu! (Săptămâna trecută, la votul atât de important de modificare a Codului de procedură penală, au şters-o din plenul Camerei Deputaţilor câteva zeci).

Apropo, i-am auzit pe unii dintre parlamentarii Opoziţiei comparând România cu Turcia şi privind cu exaltare mitingurile oponenţilor lui Erdogan. Nici o legătură. În Turcia s-au desfăşurat astăzi alegeri generale şi prezidenţiale anticipate (cum le-a dorit Sultanul), sub stare de urgenţă. Ceea ce ar fi trebuit însă să le atragă atenţia alor noştri e faptul că, la o populaţie de aproape 82 de milioane de locuitori, la 60 de milioane de cetăţeni cu drept de vot, Legislativul turc (Marea Adunare Naţinală) are 600 de membri. Aproape cât hrănim şi noi în Casa Poporului, noi, care încă nu ştim câţi mai suntem, prin ţară.   

Propaganda de toate culorile s-a încins: urmează o săptămână de foc! Ei bine, cu caricatura asta de Opoziţie, nu urmează nimic. Mâine vom asculta o Moţiune de Cenzură, probabil un soi de însăilare pamfletară, cum au fost şi celelalte moţiuni, Guvernul Vasilica va rămâne pe loc. Dragnea, încolţit, dar neprost, nu va forţa nici o ordonaţă de urgenţă. O să găsească altă şmecherie să-şi treacă legile şi să pună găleata de muls sub România. 

Citește și: