Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2479 vizualizări 9 mar 2018

Sigur că, la cât îi „apreciez” eu lui Dragnea spiritul democratic, aproape că n-ar fi de neiertat să mă fac că nu ştiu cine-i Ştefănescu şi să-l consider apărătorul democraţiei pesediste. La fel ca pe Rădulescu, la fel ca pe Andronescu…

Păi, ce Dumnezeu, camarazi de-ai lui Dragnea, aţi uitat cine l-a ţinut pe şale, ca să se facă mare? Aţi uitat cum îi îngânaţi vorbele, ca să i le faceţi auzite până, hăt, departe, în ultimele rânduri ale auditoriului din CEx-uri?

Întrebat fiind de ce miniştri cu probleme penale vor face parte din guvernul Dăncilă, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, democratul şuntat astăzi de la adjunctele butoane, a răspuns, conform codului bunelor maniere democratice: "Pentru că putem?".

Înţelegeţi cum vine vorba lui? Adică: facem cum „vrea” muşchii noştri, pentru că putem. Sigur, se putea şi aşa, şi altminteri; se putea oricum. Dar dacă ai ceva zestre democratică în cap, explici omului care pune întrebarea, frumos: „uite de ce”.

Pe când, lui Ştefănescu i s-au umflat muşchii capului. I s-a părut, sieşi, că e cât muntele Găina, că are alură, că poate, domnule, că poate!

Ei bine, pentru asta, astăzi, Ştefănescu a rămas la porţile Kiseleff-ului, plângând că nu va fi lăsat în sală, la Congres: pentru că, evident, nu poate!

Când uiţi cum funcţionează democraţia într-un stat de drept, eşti penibil să te plângi că democraţia a clacat în partid. Ea nu funcţionează pentru că tocmai tu ai gripat-o.

Pentru că, dacă tu şi ceilalţi nemulţumiţi de azi, l-aţi fi tras de mânecă pe Dragnea, încă de alaltăieri, n-ar fi făcut, mereu, doar ceea ce a dorit.

Degeaba spui astăzi: „Este incredibil. Nu s-a mai întâmplat în istoria PSD. Dragnea îşi şicanează contestatarii. Dragnea este încă preşedintele partidului. Eu voi face toate eforturile, mâine, la CEx. Şi Bănicioiu, şi Andronescu, şi Şerban Nicolae. Să vedem ce ne mai leagă. Dacă vom ieşi mâine de la CEx dezbinaţi, certaţi, atunci o să stăm de vorbă”.

Cum s-ar spune, disperarea îl face pe Codrin Ştefănescu să-l ameninţe direct, frontal, pe Dragnea. După ce l-a sprijinit şi l-a instalat şi l-a proptit în poziţia de one-man show.

Ce spune fostul secretar general adjunct? Spune că el, cu AKM, cu Andronescu şi cu Bănicioiu (sprijiniţi din Brăila de „indestructibilul” Tudose – care a mai dat o dată bir cu fugiţii, după ce arătase „mulţimii” muşchii săi încordaţi) îl vor spulbera pe Liviu Dragnea.

Fabulos!

Păi, bine mă maestre, mă, dacă îmi spuneai asta pe timpul lui Grindeanu sau imediat după, dacă mi-ai fi spus asta pe timpul lui Tudose sau imediat după, dar mi-o spui acum, pe timpul lui Dăncilă, pe care o susţine până şi Gabriela Firea, de frica lui Dragnea, în detriment personal, pentru fotoliul celui de-al doilea om în partid?! Astăzi, când liderul PSD şi-a făcut, de jur împrejur, o cazemată din trupuri fidele de doamne şi domniţe? Păi, cu femeile de pui, tu, Codrine, neînţelesule?!

N-o fi observat, oare, Ştefănescu-comunicatorul că, în timp ce ne convingea că „Dragnea e cel mai bun”, liderul PSD se înconjura de o gardă densă de tovarăşi?

Eu nu-mi dau seama cum omul acesta, fotografiat cu cotul pe raftul bibliotecii (Codrin – n.a.), nu înţelege că steaua lui a apus mai abrupt decât FCSB-ul lui Gigi!

Nu-mi dau seama ce mai poate spera (poate cumva, ca Dragnea să-l lase, ales, la secretariat, ca pe o sulă-n coste?) după ce i-a spus, limpede, în CEx, cu lumea de faţă, „Daddy eşti, încă, preşedinte”, cumva pentru că aşa voia el, Ştefănescu?

Crede, oare, că-l mai aşteaptă ceva cuşer în PSDragnea, după ce, astăzi, a spus-o pe aia cu „încă” iar, din nou?

Sigur că felul în care Dragnea îşi face ordine în jur afectează imaginea partidului, pune democraţia internă pe coji de nucă, creează precedente în sensul unei restrângeri a dreptului electoral intern, şi tot aşa…

Dar despre toate astea, nu Ştefănescu-Rădulescu-Andronescu, acest yesman colectiv, are dreptul să crâcnească, întrucât el însuşi a constituit paravanul după care Liviu Dragnea a rescris, filă cu filă, „Urzeala tronului”.

Citește și: