Vartan Arachelian
Vartan Arachelian
3500 vizualizări 8 oct 2018

E destul de lungă lista celor care au pierdut. Nu doar PSD, PNL, Preafericitul Daniel, ci în fruntea perdanţilor suntem noi, contribuabilii. Şi asta pentru că banii irosiţi puteau avea altă destinaţie. Ei fiind rupţi de la nevoile modernizării României sau de la gura atâtor copii care se culcă lipsiţi de masa de seară, de la spitalele care trebuiau construite şi care sunt amânate pentru că banii se duc pe felurite capricii guvernamentale sau administrative. Dar nu doar la bani se reduce pierderea! Ci la cum vrem, musai, să trăim: într-un trecut ireversibil. Cu oameni speriaţi de apocalipse imaginate de coaliţia politicienilor corupţi, dar şi de (ne)slujitori ai Bisericii, care în loc să propage iubirea christică a aproapelui, înteţesc flacăra urii. Să continuăm să trăim cu oraşe murdare, lipsite azi chiar şi de minima igienă tradiţională. Cu privata în fundul curţii, la sate, cu nevoi fiziologice rezolvate pe după soclul statuilor în Capitală. Aşa pierdem cu toţii!

Nesimţitori, politicienii, cei care vroiau să tragă foloase necuvenite dintr-o pornire cetăţenească pe care continuăm s-o socotim firească, fie s-au ascuns, fie au aberat jenant. La epilogul referendumului. Cum ar fi fost firesc şi onest, şeful celui mai mare partid al ţării, care şi-a anexat acest demers democratic, trebuia să iasă în faţă şi să-şi facă mea culpa. L-a trimis la înaintare pe Codin Ştefănescu. Fost ucenic al lui Vadim. Om care aberează continuu şi pozitiv în favoarea partidului său. El, vorba Conului Iancu, îl vede enorm şi îl simte monstruos. Cum a simţit şi aseară: rezultatul referendumului a fost gigantic pentru PSDragnea. Deşi până şi Ion Iliescu a refuzat să voteze, chiar şi la urna volantă. Sau preşedintele Iohannis. Participând la referendum, după mintea dlui Codrin, şi Iohannis a devenit pesedist. Codin Ştefănescu nu e singur. Are şi alţi companioni. Din PSD, cum e Cătălin Rădulescu, care învinovăţeşte BOB că n-a fost în stare să scoată la vot măcar 30 la sută din populaţia ţării. Nici lideri ai altor partide nu se lasă mai prejos. Cum e Ludovic Orban. Orbecâind după voturi, a dus partidul într-o înfundătură atât de mare încât, comilitonii săi cer, ca poporenii de altă dată, alegători fără drept de vot, capul lui Moţoc! Un alt politician care aberează e preşedintele contestat al altui partid istoric, dl Pavelescu, care, nici mai puţin, nici mai mult, cere demisia Preafericitului Daniel. Şi încă suntem la început.

Oricum, va urma o perioadă de penitenţă. Fie şi până în 5 noiembrie, când a fost amânat procesul dlui Dragnea. Pentru a-şi angaja avocaţi. Căci milioanele de la referendum n-au trecut linia de sosire. Dar de ce trebuie Justiţia să suplinească lipsa demisiei de onoare din viaţa partidelor democratice?

                             

 

Citește și: