Vartan Arachelian
Vartan Arachelian
4030 vizualizări 9 nov 2018

Într-adevăr, la vârf se trăieşte periculos; coincidenţele potopesc guvernul. Supermen să fii şi nu stii cum să ieşi din ele! E suficient să te uiţi la agenda celor doi şefi de partid din coaliţie, ca să intri în fibrilaţie.

Să-l luăm pe Călin. File de poveste. Tocmai când să se ducă şi el prin Europa, la Congresul suratelor ALDE, primeşte o lovitură sub centură de la DNA. Ce să facă, renunţă la călătorie. După o altă renunţare de care se ţinuse scai. La cea cea de a-şi ajuta camaradul printr-o ordonanţă care să redea virginitatea pierdută în lupta politicianul român cu ”statul paralel“. De-ar fi dat din cap la propunerea lui Liviu, ar fi fost scutit şi el de dezagrementele care-l aşteaptă în Senat. Sigur, nu are multe emoţii cu privire la rezultatul votului privind cererea DNA de a fi dat pe mâna procurorilor, dar totuşi…

Nici Liviu nu scapă de blestemul coincidenţelor. Tocmai ce a obţinut resetarea procesului de la Înalta Curte. Speranţa ca, luat de la capăt, epilogul judecării să exceadă calendarul alegerilor prezidenţiale. Odată ales, nu va sta la mila altora; îşi va putea da mult dorita amnistie. Dar să nu zici niciodată hop până nu te vezi cu sacii în căruţă!

Fascinată de geniala mişcare de şah-mat făcută de Tudorel în partida sa cu Justiţia, majoritatea a visat în front, dând liber Opoziţiei să treacă prin Cameră un proiect de lege care obligă guvernul să construiască autostrada Iaşi-Târgu Mureş în patru ani. Deşi Viorica Dăncilă, la cererea lui Liviu, pe motiv că n-avem banii necesari, avizase negativ proiectul de lege. Atât a aşteptat Corina Creţu. Hop şi ea cu coincidenţa: ”Reiterez disponibilitatea mea şi a serviciilor DG REGIO de a finanţa prin fonduri europene studiul de fezabilitate şi etapizarea construcţiei autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Aceasta poate fi eligibilă pentru cofinanţare din Fondurile structurale şi de investiţii europene, având în vedere faptul că face parte din reţeaua TEN-T de bază, fiind inclusă totodată şi în Master Planul General de Transport. Rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”.

Oare cine mai guvernează ţara, tocmai acum, când guvernul a câştigat lupta cu Justiţia? Nu e singura dilemă. O alta o agravează. Ce vor cere senatorii săi în ziua votului privind ridicarea imunităţii tovarăşului de guvernare. Vor zice da sau da, dar…

 

Citește și: