Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3339 vizualizări 15 oct 2019

„Fiecare zi în plus cu acest guvern eşuat este o zi pierdută pentru România, un risc pentru români”, a declarat Preşedintele. (Sâmbăta şi duminica sunt mereu câştigate în Administraţia Iohannis).

Fapt pentru care, astăzi, la ora 17, a desemnat „următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal” (voia să spună, desigur, candidatul pentru funcţia de prim ministru).

Candidatul Ludovic Orban a „garantat” că vine cu „toată experienţa, toate cunoştinţele (Doamne, fereşte! n.m.), toată energia”. Ceea ce, trebuie să recunoaştem, e cam puţin.

Vasilica va fi ţinută în pervazul Palatului Victoria, până-i va veni înlocuitorul. După cum se profilează lucrurile în Parlamentul de palavragii (PSD nu va participa la cvorum, iar USR, ProRomânia, ALDE şi PMP pun condiţii contradictorii unele cu ale celorlalţi) riscăm, vorba Preşedintelui, s-o vedem tot în pervaz şi la primăvară.

Anticipate? Ar însemna ca „aleşii” să-şi rupă de la gură pensiile speciale, să se sacrifice pe „altarul interesului public” (o sintagmă bună în campaniile electorale).

Închiderea Bugetului pe 2019, şi construcţia Bugetului pe 2020? Să nu ne aripăm. Cum frumos observa regretatul Reagan, „deficitul e destul de mare ca să-şi poarte singur de grijă”.

Citește și: