Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1864 vizualizări 26 oct 2017

Întrebarea este: îşi asumă fostul premier consecinţele tăcerii/complicităţii sale, manifestate de-a lungul timpului, în calitatea de martor direct al întâmplărilor pe care le istoriseşte astăzi?

Ultima sa postare pe Facebook e mult mai „înţepată” decât precedentele. Ponta îi impută lui Dragnea că tot ceea ce face, de câţiva ani încoace, sunt strategii aplicate, exclusiv, în propriul beneficiu, cu scopul eludării/slăbirii legii şi consolidării protecţiei sale în faţă actului de justiţie. Că a colaborat şi negociat, exact pe acest palier, cu binomul. Că „s-a rugat” de Coldea şi de Kovesi, „să îl ajute cu dosarul penal”.

„Eu am decis să spun ceea ce gândesc cei mai mulţi membri şi votanţi ai PSD - că Liviu Dragnea şi 'Cartelul de la Teldrum' au confiscat Partidul şi îl folosesc doar pentru puterea personală, pentru bani şi protecţie în faţa legii, că a abandonat toate promisiunile din Programul de Campanie şi distruge economic şi social România, că Grindeanu, Tudose, Ţuţuianu, Teodorovici şi oricine îndrăzneşte să nu execute orbeşte ordinele 'Cartelului' devine imediat securist, trădător, cârpă - fiind târât în mocirla lui Dragnea!", a scris Ponta pe reţeaua de socializare.

Foarte dur, ex-premierul foloseşte, pentru a recompune tabloul, toate elementele/piesele apărute în ultima perioadă în discuţii, controverse, dezvăluiri, investigaţii, talk-show-uri.

Odată intrate, toate acestea, în „beneficiu” public, Victor Ponta le foloseşte cu mult mai multă îndemânare decât atunci când le „vedea”, „auzea”, „stoca”, „digera” în priză directă, făcând pe mortul în păpuşoi.

Pe un singur coleg din PSD l-am văzut cu ochii mei şi l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi şi Coldea să îl ajute cu dosarul penal - Liviu Dragnea! Şi în timp ce se lupta pentru el însuşi sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi - niciodată! Ca aşa e Liviu - doar el contează!”.

Aceasta nu este o pledoarie în favoarea lui Liviu Dragnea. Am scris aici despre erorile grave de strategie ale liderului PSD, apărute în conjunctura amintită de Victor Ponta, atât de târziu şi numai după eliminarea sa din partid.

Întreb şi eu dacă omul acesta e conştient de faptul că, întreaga situaţie pe care o descrie şi dezavuează astăzi, există, mai ales, din cauza lui. Pentru că, dacă el n-ar fi tăcut, n-ar fi jucat dublu, n-ar fi acceptat, nu s-ar fi folosit, n-ar fi înghiţit, nu şi-ar fi înfundat urechile, nimic din toate acestea n-ar fi existat!

Pentru că, în respectiva postare, Victor Ponta inserează următoarele: „Mi-am apărat colegii din PSD şi când aveau şi când nu aveau dreptate! Am cerut eu şi am depus mărturie în favoarea lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului / am plătit un preţ scump în 2014 când Iohannis a venit cu lista liderilor PSD “penali” de care eu nu am vrut să mă dezic! Poate asta a fost greşeala mea?!?”.

Abia asta este explicaţia situaţiei în care se găseşte, astăzi, puterea, economia ţării, clasa politică şi partidul. Restul: Dragnea, guvernanţii, faptele lor, decăderea clasei politice, tot mai accentuată, tensiunile din partid, sunt doar consecinţe inevitabile.

Degeaba vine, acum, Ponta-„Cocoşilă” şi îi aruncă mănuşa protejatului său, spunând: „Liviu - dacă insişti hai să avem o confruntare la Dana Grecu la Antena 3 ca să le dau detalii, nu vrei?". Provocarea nu mai are nici un chichirez.

Sau poate, doar aşa, pentru „hazul” tribunelor…

Citește și: