Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
13060 vizualizări 6 iul 2015

Nu e prima dată. Monica a mai câştigat clar primul set pentru ca la jumătatea celui de-al doilea să înceapă să piardă teren pas cu pas. Şi asta din cauză că adversarele nu întâlnesc în circuit o dreaptă slais ca a ei, care, ca să fie returnată, cere un lift accentuat, cu genunchii foarte jos. O jucătoare valoroasă, cum e acum Bacsinszky, „învaţă” după un timp răspunsul la „feliile” Monicăi şi atunci dreapta devine partea ei vulnerabilă, pe care Timea a pistonat-o dur, întorcând jocul în setul 2 şi câştigându-l clar pe al treilea. Soluţia ar fi alternarea de care vorbeam, care să nu-i permită  intrarea în ritm agresiv adversarei.

Altfel, Monica Niculescu rămâne o jucătoare spectaculoasă, mare luptătoare, cu un rever remarcabil, stopuri îndemânatice şi voleuri aduse din jocul de dublu, unde se descurcă foarte bine. Optimi de finală la Wimbledon e o performanţă care merită aplauze.  (Şi nu „încurajări” în timpul desfăşurării punctului, când Monica era gata să lovească, emise de nişte imbecili care vorbeau româneşte, şi pe care a trebuit să-i pună la punct cu un :„Terminaţi-vă!”).

Cum merită şi Horia Tecău, şi Florin Mergea, calificaţi în sferturile probei de dublu, alături de Rojer şi Bopanna, în faţa lui Hewitt-Kokkinakis şi Mirnîi-Kubot. Horia a servit constant foarte bine, furnizându-i siguranţă şi încredere abilului la fileu Julien Rojer, iar Florin a „explodat”, cu mâna lui formidabilă, în lovituri decisive, în momente cheie – dreapta plesnită de el fără pregătire l-a forţat pe Kubot să greşească voleul, permiţându-i apoi lui Bopanna să închidă meciul în tie-break-ul setului 4 cu serviciul.

Wimbledonul continuă pentru România. Să fim cu ochii şi inima pe Horia şi Florin! 

Citește și: