Gandul.info
Clarice DINU
8087 vizualizări 26 mar 2017

O fată, din aceeaşi grupă de vârstă , mi-a pus în braţe o pancată cartonată, cu un fetus în evoluţie, sub care scria cu caps lock „sunt iubire”. În stânga, în dreapta mai mult ziarişti. Un coleg îmi spune că tot caută pe cineva care să-i spună cum să se bage în Codul Penal avortul, dar nu prea vrea nimeni să vorbească. Vin cercetaşii, vreo 20-30. Atmosferă de excursie cu şcoala. Media de vârstă creşte un pic cu o coloană de vreo 15 băieţi purtând steagurile cu pieptul înainte, dar foarte sensibili când văd camera. „Lasă, mă, nu fi prost, să te filmeze!”. Trec repede, că nu era înghesuială. 

Câţiva preoţi cu sutană accesorizată cu „Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa”. Întorc privirea, un adolescent plin de coşuri transmitea şi el acelaşi mesaj de lângă mamă şi bunică, cel mai probabil. 

O fi vreun semn, zic, asta cu bărbaţii adevăraţi, şi încerc să mai salvez ceva, să mai vorbesc cu lumea. 

Oamenii

Doamna Florica, 83 de ani, n-a aflat de pe Facebook, ca mine, de mitingul pentru viaţă, ci de la Biserică. Are suflet mare, a venit pentru familii unite, să nu mai fie divorţuri, şi pentru ţară. „Să fie o ţară unită şi o atmosferă de cer aşa”

Andrei, rocker, 19 ani, student la informatică. Nici el n-a aflat de Facebook, ci a văzut nişte afişe în cămin şi la facultate. E sigur: „Dumnezeu e de acord cu acest miting”

Cristian, protestatar. L-am văzut la mai toate mitingurile şi nu cred că a ratat vreunul din cele antiguvernamentale. Acum a venit ca să susţină viaţa. 

Cu puţină întârziere decât fusese programat, manifestanţii pornesc în marş spre Parcul Tineretului. S-au strâns vreo două mii. 

De nicăieri apare Gigi Becali. Ţâşneşte, flancat de vreo 10 bărbaţi, toţi în straie populare, în faţa coloanei preluând controlul. Coloana se mişcă deschisă de Becali cu o cruce în mână. 

Iute de picior ţine ritmul până la Budapesta unde ne opreşte Jandarmeria că au rămas oamenii mult în urmă, să mergem mai încet. După regrupare şi o sesiune foto, o luăm din nou la picior. 

Oamenii lui Becali îşi împart câteva hârtii, trag aer în piept şi începe o cântare. „Avem o ţară sfântă”, pe versurile lui Radu Gyr. Gigi Becali îşi umfă pieptul, cântă tare. Angajaţii de la Dristor kebap au ieşit afară şi aplaudă.

Cât oamenii îşi trag sufletul în Parcul Tineretului. Becali dă interviuri. A venit la marşul pentru viaţă pentru că el e finanţatorul asociaţiei de studenţi care l-a organizat. Nu vrea educaţie sexuală în şcoli că i-ar învăţa pe copii să păcătuiască. Nu e de acord cu interzicerea avorturilor prin lege, pentru că nu se poate. O uşoară dilemă: „Nici prostituţia nu poţi să o interzici, dar nici să o legiferezi” Până la urmă, „femeia face ce vrea ea”. 

Concluzia: „Dumnezeu nu a făcut femeia egală cu bărbatul, scrie în Sfânta Carte”

Cineva a vrut să mă convingă că bărbaţii adevăraţi aleg viaţa, altfel nu vedeam tocmai asta la plecare. 

Citește și: