Mădălina CHIŢU
3747 vizualizări 30 sep 2011

Un băieţel de 11 ani din San Francisco urmează de 5 ani un tratament hormonal în vederea schimbării sexului şi are susţinerea părinţilor săi, un cuplu de lesbiene. Femeile pretind că e mai bine pentru copil ca schimbarea de sex să se petreacă în adolescenţă şi îşi susţin public decizia.

Thomas Lobel, care acum se numeşte Tammy, se află într-un tratament hormonal controversat la Berkeley, California, pentru a fi împiedicat să treacă prin pubertate ca băiat.

Pauline Moreno şi Debra Lobel, tutorii băiatului care urmează tratamentul de schimbare de sex

Pauline Moreno şi Debra Lobel, părinţii băiatului spun că majoritatea copiilor care se confruntă cu probleme de identitate nu sunt susţinuţi de persoanele apropiate, fapt ce creşte considerabil riscul ca aceştia, ajunşi la pubertate, să se sinucidă, informează Daily Mail.

Femeile - care formează un cuplu - susţin că primul lucru pe care l-a spus Thomas, la 3 ani, prin semne, atunci când a reuşit să comunice, a fost "Sunt o fată".

Pauline Moreno, Debra Lobel, Tammy şi fratele lui mai mare

Potrivit acestora, când avea şapte ani, Thomas a fost tratat de medici pentru auto-mutilare genitală, iar psihiatrii l-au diagnosticat cu deviaţie de identitate sexuală. Un an mai târziu copilul ar fi început tranziţia.

În această vară a început să ia medicamente care îi blochează dezvoltarea hormonală. Acestea îi vor stopa apariţia părului pe faţă, lăţirea umerilor şi îngroşarea vocii.

Tammy la 8 ani

Apropiaţii cuplului de lesbiene le-au condamnat pe acestea pentru decizia pe care au luat-o. "Toată lumea era de-a dreptul furioasă. Familia şi prietenii ne-au spus că s-ar putea să îi distrugem viaţa. Cu toate acestea, consider că aceasta este cea mai bună soluaţie pentru Tammy, în condiţiile în care 50% dintre copiii care se confruntă cu probleme de identitate se sinucid atunci când implinesc vârsta de 20 de ani", se apără Pauline Moreno.

Tammy la 11 ani

Ea a mai zis că primul pas în procesul de schimbare a sexului l-a reprezentat vestimentaţa. Astfel, i-au permis copilului să îşi aleagă ce haine îi plac, respectiv cele de fată. Familia trăieşte în Bay Area, o zonă metropolitană din San Francisco. "Tammy urmează în prezent o terapie medicamentoasă care îi blochează dezvoltarea hormonilor sexuali masculini şi un tratament psihologic", a mai spus Moreno.

Citește și: