1634 vizualizări 1 nov 2010

Combinatul Siderurgic "Victoria" Călan a fost de mult înfrânt.Prin ruinele lui scormonesc sute de "talibani" - cum au fostporecliţi căutătorii de fier vechi. Talibanii nu fură, ci facecologizare printre ruinele rămase în urma firmelor specializate îndemolări. De ani de zile, aici doar se distruge. Ne oprim lângă unturn de răcire ale CET-ului. Înăuntru nu mai este nimic: s-a săpatşi în pilonii de rezistenţă, apoi au venit "talibanii". "Prima datăm-am urcat până sus şi tăiam şi coboram cu fiecare tronson descară. Până la ultimul nivel… cam timp de o săptămână. Scoteam cam150-200 de kg. Atât avea o scară", povesteşte un căutător defier.

În 1869 s-a început construcţia primului furnal la Călan.Clădirile din acea perioadă ar trebui trecute în patrimoniulnaţional, dar acum se adună cărămidă din ele. În 1916, la Călanerau angajaţi 1.116 oameni. La începutul anilor '90, combinatul seîntindea pe 200 de hectare, avea peste 6.000 de oameni şi produceafontă. În 1998, a fost scos la privatizare şi divizat în 12societăţi. Rând pe rând au intrat în faliment.
"A fost o treabă înspăimântătoare… Jaf, jaf cu cărţile pe masă,frate", spune Adrian Iovănesc, primarul Călanului. Austrieci,nemţi, saudiţi, sârbi, turci, români. Toţi au venit aici cupromisiunea că vor salva combinatul. Îi interesa însă doar fierulvechi. Din colosul "Victoria" mai funcţionează doar două societăţi,cu nici 70 de angajaţi. Am intrat într-una din cele trei halerămase în picioare cu directorul societăţii şi liderul sindical. Întoată hala - un singur muncitor, asistat de o doamnă. Pare straniu,dar se lucrează în două schimburi: dimineaţa - muncitorul pe carel-am văzut, după-amiaza - alţi doi muncitori. Utilajele din halăsunt mană cerească pentru hoţii de fier vechi, aşa că hala e tottimpul sub asediu. Muncitorii au căptuşit geamurile cu table. "Eiiau pietre din alea de pe calea ferată şi ne bombardează, uitaţi.Sparg geamurile ca să patrundă… şi ca şi chestie de ameninţare.Pătrund câte 10, 15. Haite…", explică Nicu Stanciu, liderul desindicat.
Culmea, centrul de fier vechi e chiar în incinta combinatului.

Călăraşi: cum au fost devorate 2 miliarde dedolari

Combinatul siderurgic de la Călăraşi a fost construit pe osuprafaţă de 700 de ha. Pe 500 nu mai e nimic. Maldăre de beton,fiare contorsionate şi câinii care urlă a pustiu.
Combinatul a fost visul lui Ceauşescu. Aproape două miliarde dedolari s-au investit aici înainte de revoluţie, pentru a produceşină de cale ferată. În 1989, 90% din combinat era finalizat. "Totce era aici era nou şi urma, cu o investiţie minimă, să se pună înfuncţiune sau, mă rog, măcar dacă erau valorificate ca şi utilaj şinu ca fier vechi. Dar a fost pur şi simplu devorat", spune GeorgetaCarjila, contabil Siderca şi lider sindical peste ce a mai rămasdin sindicat. Societatea e în faliment şi mai are 34 deangajaţi.

La începutul anilor '90, Combinatul Siderca a început săacumuleze datorii uriaşe. Cu toate acestea, statul a continuat săinvestească în el: 65 de milioane de dolari pentru producţia decale ferată. Cum CFR-ul intră şi el în declin, combinatul nu a maiavut clienţi. În 1999 Siderca intră în lichidare. Închis,combinatul mânca 8 miliarde de lei vechi pe lună, doar pentruîntreţinere. Aşa că se trece la privatizare.
Partea funcţională a combinatului este vândută în 2003, cu marepompă, unei firme din Italia cu aproape 20 de milioane de dolari.Presa vremii reclama atunci faptul că a fost o afacere păguboasăpentru stat, preţul obţinut fiind mult mai mic decât valoareaactivelor vândute.

Aproape tot ce a mai rămas neprivatizat din vechiul combinat afost tăiat de firma "Lemtrans", a lui Contantin Bercaru. Cum aajuns Bercaru, fost ofiţer de securitate, să taie la Călăraşi?Povesteşte chiar el: "Geominul, în '95-'97, la rugăminţile mele, alivrat cărbune coxificabil la Siderca. Mi s-a făcut milă, dacăvreţi… Eram într-o relaţie bună, o relaţie normală, firească, cudirectorul, cu conducerea Siderca de la data respectivă. Ei, ştiindcă am relaţie bună la Geomin, m-au rugat să discut cu Geomin să lelivreze lor cărbune". Conform Geomin, a rezultat o datorie acombinatului de circa 10 milioane de dolari. Bercaru preia creanţade la Geomin, înfiinţează "Lemtrans" şi se angajează să recuperezedatoria de la Siderca. În 2002, Tribunalul Călăraşi dă câştig decauză firmei lui Bercaru, iar Siderca este somată să achitedatoria: 10 milioane de dolari plus o dobândă, acumulată în 4 ani,de 22 de milioane de dolari. Cum Siderca nu are de unde să deabanii, Bercaru preia combinatul şi începe să taie.

S-au tăiat utilaje "nepipăite"

Clădiri întregi au fost puse la pământ. "Închipuiţi-vă că toateresturile astea pe care le vedeţi dvs., în momentul în care s-aînceput tăierea erau nepipăite. Ele erau doar aduse, asamblate deantreprenori şi urmau să fie puse în funcţiune", povestesc ultimiimuncitori ai combinatului.

Bercaru spune că, din fierul vechi, a scos 3 milioane de dolarişi a investit totul în combinat. "Poftiţi investiţia: au reparatnişte geamuri pe afară, au mai pus nişte geamuri şi au pus nişteuşi de termopan acolo. Şi asta este investiţia", spun oameniilocului. Intrăm într-o hală uriaşă, fără utilaje, ajunsă un fel deseră: "Ştii ce e asta? E o cânepă indiană. Canabis. Păi trebuie săanunţăm pe domnul Bercaru că are producţie aici şi să vină sărecolteze. E din familia aia… dacă mâncăm o frunză poate chiarvedem investiţia aici".

În 2006, prin alt ordin judecătoresc, se întrerupe executareafăcută de Lemtrans în combinat. Reprezentanţii Siderca spun că, defapt, datoria combinatului către Geomin era nu de 10 milioane dedolari, ci de doar 50.000 - un comision pentru livrarea cărbunelui,restul banilor fiind datorie la stat. Toată această nenorociere, dela 50.000 de dolari. Este incredibil dar aşa pare să fie. În multedocumente oficiale se arată acest lucru şi faptul că deciziaTribunalui Călăraşi din 2002, prin care s-a executat Siderca, afost ilegală, iar fierul s-a vândut la preţuri derizorii.Constantin Bercaru şi Geomin, aflat un etaj mai jos, sub firma luiBercaru, susţin cu acte că tot ce au făcut la Siderca estelegal.

Tractorul Braşov, lichidat de trei deGheorghe

În anii de glorie, la Braşov se fabrica un tractor la fiecare 9minute, într-o uzină cu 25.000 de angajaţi. Tractorul Braşovexporta în peste 50 de ţări, din Brazilia până în China. Darmajoritatea halelor au fost puse la pământ şi vândute la fiervechi, iar altele urmează. În locul Tractorului se va construi uncartier rezidenţial cu peste 6.000 de apartamente şi 200 demagazine.

La începutul anilor '90, uzina acumulează datorii uriaşe cătrediverşi furnizori. În loc să găsească soluţii, politicienii de laBucureşti, aceiaşi pe care îi avem şi astăzi, se certau între ei şiblocau şedinţele de guvern. Uzina producea doar 8 tractoare pe lunăşi avea datorii de peste 200 de milioane de euro. În imaginileacelor vremuri pe scenă apar: Traian Băsescu, Călin PopescuTăriceanu, Adrian Năstase, Gabriel Oprea şi mulţi alţii,politicienii care căutau şi încă mai caută soluţii pentru noi toţi.Gheorghe Apostu, lider sindical până în 2007, când s-a închisuzina, face o sinteză: "Meritul deosebit pentru lichidare îl autrei de Gheorghe: Gheorghe Flutur, Gheorghe Barbu, GheorghePogea".

Intrăm în fostul laborator central de control şi cercetare. Peperete a rămas un calendar din 2001. Cam de atunci n-au mai fostmuncitori: i-au trimis acasă şi ei au lăsat atelierele cum erau. Aurămas în urma lor filme, ziare, documente, o periuţă de dinţi,schiţe. Parcă suntem într-un film de Hollywood în care specia umanăa dispărut.

Din 14 combinate a mai rămas unu

Şi Siderurgica Hunedoara are o poveste tristă. Până în 1999,combinatul a acumulat datorii. Director în acea perioada eraGheorghe Pogea, viitor ministru de finanţe în guvernul Boc. Subconducerea lui s-a oprit fluxul tehnologic, iar societatea a fostdivizată. În cele din urmă, combinatul a fost cumpărat de indieniide la Mittal. Un întreg colos întins pe jumătate din Hunedoaravândut cu doar un milion de dolari. Noii patroni au tăiat tot ce nule-a trebuit, iar de curăţenie se ocupă acum statul român. Aşa afost prevăzut în contract.

La Bucureşti, Uzina Republica a fost înfiinţată în 1938 deNicolae Malaxa, şi a exportat ţeavă în toată lumea. În '90 a intratîn declin, iar în 2003 a fost vândută unor ruşi care, după ce auvândut o parte din uzină la fier vechi, au plecat, iar fabrica aintrat în faliment. Terenul Republicii este scos acum la vânzare:valorează circa 35 milioane de euro, însă datoria e de 60 demilioane.
Din 14 combinate siderurgice, câte avea România, doar la Galaţi semai lucrează. Conducerea combinatului nu a vrut să ne permităaccesul înăuntru, pe motiv că acum se fac modernizări. "Păi, aînceput să se taie. Oţelaria, deja se taie din ea", spune unmuncitor. (Alex Dima, Cristian Corchis, Gabriel Anghelescu- reporteri PRO TV)

Citește și: