Maria MANOLIU
1437 vizualizări 25 nov 2011

Cu covor roşu, şampanie şi participarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a preşedinţilor FRF, Mircea Sandu şi Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Melinte, alături de foştii fotbalişti Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu şi Bogdan Stelea s-a lansat pe Naţional Arena identitatea vizuală a finalei Ligii Europene de Fotbal.

Bogdan Stelea, Miodrag belodedici, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu şi Gheorghe Hagi pe gazonul Naţional Arena

Toţi cei prezenţi a eveniment, ai cărui amfitrioni au fost Ioana Cosma, realizator Sport.ro şi de Dan Filoti, redactorul şef al Pro Sport, au putut urmări un film de prezentare din care nu au lipsit imagini antologice, cu obiective turistice şi clădiri reprezentative pentru Capitală. Pelicula a surprins şi momente cu demolarea vechiului stadion 23 August dar şi etape din ridicarea Naţional Arena, ce va găzdui în mai 2012 finala competiţiei europene de fotbal.

Miodrag Belodedici, ambasador al UEFA, la lansarea design-ului biletului si al logo-ului finalei Europa League 2012, pe National Arena. Foto: Octav Ganea / Mediafax.

Şi cum, potrivit edilului şef al Capitalei, Sorin Oprescu, "finala Europa League din 2012, care se va juca pe Naţional Arena din Capitală, este un eveniment de toate categoriile, naţional, internaţional şi interplanetar", primăria "va aloca toate resursele necesare pentru organizarea finalei, având şansa să demonstrăm că suntem un popor primitor. Sunt mândru că Naţional Arena poate să primească un asemenea eveniment cu capul sus", a promis Oprescu .

Întrebat dacă este mulţumit de gazonul de pe Naţional Arena, primarul general a răspuns: "Aceste vorbe care mă doare. Vom cumpăra o instalaţie care să asigure fotosinteza ierbii iar din februarie nu se va mai juca nici un meci".

Oprescu a mai spus că recepţia finală a stadionului va fi făcută după rezolvarea ultimelor probleme, printre care se numără şi modificarea înălţimii scărilor. Potrivit primarului general, echipa municipalităţii lucrează de un an de zile la pregătirea evenimentului din punct de vedere organizatoric astfel încât spectatorii să beneficieze de cele mai bune condiţii.

Mircea Sandu: "Visam de mult la o finală de cupă europeană"

După ce s-a adresat invitaţilor cu "dragă domnule primar general, dragă doamnă preşedintă", Mircea Sandu, preşedintele FRF s-a declarat mândru că şi-a văzut visul cu ochii. "Visam de mult la o finală europeană şi visul ăstă s-a îndeplinit. Suntem mândrii să găzduim această finală, mulţumim UEFA, şi domnului Platini că ne-au oferit prilejul de a găzdui acest eveniment.. Acest eveniment este unul de mare clasă, unul de neuitat. A fost nevoie de un lobby puternic ca să putem organiza finala Europa Leaque la Bucureşti", a spus preşedintele FRF. Bogdan Stelea a continuat în aceeaşi temă: "Mi-am dorit acest eveniment şi n- am crezut că am să-l apuc".

Gheorghe Hagi: "Meritam o astfel de finală, avem un stadion superb"

Gherghe Hagi îşi doreşte să fie prezent la meciul de pe 9 mai 2012. şi speră să găsescă billet. "Trebuie să fim prezenţi să vedem dacă găsim billet. Meritam o astfel de finală, avem un stadion superb. Este meritul celor care s-au luptat pentru organizarea acestui spectacol, e ceva fantastic, ceva unic. M-aş bucura ca o echipă românească să ajungă în finală, au şansa lor să meargă mai departe de grupe, să se bată mai departe. Dacă ar trece amândouă (n.r. - Steaua şi FC Vaslui), ar fi super, dacă nu, să încercăm măcar pe viitor să ajungem să jucăm şi noi măcar o finală. Noi mai avem mult de muncă până să avem echipă care să se poată lupta în Europa, uitaţi-vă ce bugete au celelalte echipe. Nu e uşor, e o chestiune de timp, de azi pe mâine nu se poate", a spus Hagi.

Trofeul UEFA Europa Leque - o cupă de argint de 15 kilograme

Finala UEFA Europa League se va juca la Bucureşti pe data de 9 mai 2012, la ora 21.45. Pentru suporterii români FRF va pune în vânzare, începând cu data de 28 noiembrie, ora 12.00 şi până pe data de 18 decembrie, ora 12.00, un număr 20.000 de bilete.

Cel mai mare preţ pentru un billet va fi de 500 de lei iar cel mai mic de 100 de lei. Suporterii mai pot cupăra bilete cu 250 şi, respectiv, 150 de lei. Vânzarea biletelor se va face exclusiv prin intermediulu site-ului official al Federaţiei Române de Fotbal , www.frf.ro.

Acestea se vor vinde după principiul "primul venit, primul servit". Un suporter va putea să achiziţioneze maxim patru bilete. La sfârşitul finalei UEFA Europa League echipa câştigătoare va pleca cu o cupă care cântăreşte 15 kilograme. Trofeul este din argint pe un soclu din marmură galbenă şi a fost realizat în atelierele Bertoni din Milano.

Echipa câştigătoare va mai primi şi 30 de medalii din aur iar pentru cea învinsă acestea vor fi din argint.

Citește și: