1972 vizualizări 20 sep 2010

Mănunchiurile de spiţe minuscule sunt aranjate în câteva cutiide iaurt. Lângă ele, ordonate perfect, sunt înşirate cutii decarton pline de şuruburi şi piuliţe, fiecare cu mărimeacorespunzătoare. Jantele, la fel de mici, sunt stivuite într-uncolţ, în timp ce cadrele sunt depozitate pe rafturile din spatelemicului atelier, alături de sculele celor doi meseriaşi. VasileGhimpu şi ajutorul său lucrează la fel de ordonat. Unul monteazăpiesele de bicicletă pe un calapod, celălalt verifică cât de binestrâns şi montat e fiecare şurub.

"Uneori am impresia că asamblăm avioane", râde Vasile Ghimpu,patronul afacerii. Roadele muncii lor pot fi văzute destul de des,mai ales în Bucureşti. Sunt acele biciclete cu roţi mici şi furcăînaltă care, în caz de necesitate (începe o ploaie torenţială), potfi pliate şi puse în portbagaj sau luate în spinare şi urcate înautobuz cum ai urca o valiză.

Afacere de nişă

Acum patru ani, când a început afacerea, bicicletele erau adusede-a gata din China. Când au început să pice piesele de pe eleînsă, Vasile Ghimpu s-a decis să le refacă în atelierul propriu."Am început cu importuri. Le-am adus gata asamblate din China. Astaa fost în 2006. Am vândut încă de atunci ceva, dar nu foarte mult,pentru că în afacerea asta avem un sezon mort. Toată toamna şitoată iarna nu vinzi nimic, abia din martie încep să aparăcomenzile. Să nu credeţi că am avut profit în primul an. Lumea nuştia nimic de noi, nu aveam cum să ne facem publicitate, eraminvizibili", povesteşte Vasile Ghimpu.

A pornit cu o investiţie de 15.000 de euro, abia reuşind săamortizeze costurile în primul an. Avea totuşi încredere în micalui afacere, pentru că era singurul distribuitor de bicicletepliabile din ţară.

"A fost o pasiune, am făcut şi un mic studiu de piaţă şi amvăzut că, deşi aveam trei producători de biciclete în ţară şi seaduceau multe altele, nişa aceasta a bicicletelor pliabile eraneocupată. Nici măcar nu se mai importaseră până atunci. Dar tocmaide aceea lumea nici nu ştia nimic de ele. În plus, nici nu era modaaceasta care este acuma cu bicicletele, cu oraşul verde... Era unclimat total diferit faţă de cel de acum".

Cu timpul, lucrurile au început să se schimbe. Bicicletele audevenit mai căutate, iar faptul că cele pe care le distribuia el seputeau plia, le făceau opţiunea perfectă pentru cei care eraudispuşi să meargă la muncă pe două roţi.

Atelierul propriu

Creşterea cererii a fost însă dublată de o scădere a calităţiiofertei... "Am făcut trei importuri, câte unul pe an, dar, la unmoment dat, calitatea a început să scadă. Cei ce le făceau în Chinaîncercau să ţină costurile jos, iar când ajungeau la noi, picaupiesele de pe ele. Aşa că a trebuit să le demontăm, să verificămtotul, să strângem fiecare şurub, dacă veniseră cu şuruburilerespective, şi să le montăm la loc. Atunci m-am gândit că este maiavantajos să le aduc pe bucăţi şi să le montez aici, într-unatelier. Măcar să ştim că ce iese de aici e beton", spune VasileGhimpu.

De altfel, anul trecut afacerea a avut cel mai mare avânt, cuaproximativ 400 de bucăţi vândute. Principalii clienţi aibicicletelor Metropolis sunt magazinele de profil. Compact Com SRLdistribuie bicicletele pliabile în zece magazine, dintre care patruîn afara Bucureştiului. Mulţi dintre clienţi fac însă şi comenzionline. Profilul clientului? "Sunt mulţi care cumpără pentrusănătate, vor să facă sport, să slăbească, dar nu vor să se încurcecu o bicicletă prea mare, care să ocupe spaţiu în casă în timpulsezonului rece. Mai e şi avantajul că poţi urca la etaj foarte uşorcu ea. Este foarte populară şi în rândul doamnelor şidomnişoarelor, pentru că este destul de elegantă. Ele, de obicei,merg şi la serviciu pe bicicletă". Lângă atelier e camera în caresunt depozitate bicicletele deja montate. Arată ca nişte acadelemulticolore...

Vasile Ghimpu prezintă diferite modele (preţurile variază între600 şi 700 de lei), după care arată modul în care o astfel debicicletă poate fi pliată. Secretul stă într-o balama din mijloculcadrului. "Este prinsă în două locuri, pentru maximă siguranţă".Odată deschisă balamaua, bicicleta se îndoaie în lateral. Se poateplia şi ghidonul, şaua intră în lăcaşul ei, până şi pedalele se potlăsa în jos. Dacă o bagi şi în husă, pare un fel de valiză...

Citește și: