3447 vizualizări 15 sep 2010

Nici măcar n-a trecut un an de când soţii Alcea au adus înRomânia plasmele termice în infraroşu, şi deja afacerea merge ca peroate. Până acum au vândut sute şi mai urmează. Ce au făcut cei doia fost simplu, dar ambiţios: pe la începutul acestui an, când crizaardea mai tare, ei au avut curaj să investească în nişte produseabsolut noi pentru piaţa românească.

Căci câţi dintre noi ştiu ce sunt acelea plasme termice şi ceanume fac ele? Când soţii Alcea au decis că vor să importe aşaceva, cunoscuţii le-au spus, verde-n faţă, că trebuie să fie tarenebuni. Să piardă ei investiţia de 20.000 - 25.000 de euro pentruasemenea "ciudăţenii" faţă de care românul obişnuit ar putea,chiar, să fie reticent? Surpriza cea mare a soţilor a fost, însă,să descopere că plasmele lor au un succes neaşteptat. Ba unii chiarle-au cumpărat în cantităţi uriaşe. Un exemplu relevant: un singurparticular şi-a cumpărat, pentru întreaga casă, vreo 12 bucăţi. Iaro firmă şi-a luat vreo 50 de plasme pentru o clădire de birouri. Caurmare, firma Ama Sercom SRL este acum pe profit, iar patronul,Andrei Alcea, estimează că va câştiga în jur de câteva zeci de miide euro până la sfârşitul anului, tot ca profit.

Piaţa: casele, apartamentele, birourile, restaurantelesau hotelurile

Andrei Alcea ne-a explicat de ce au atâta succes plasmele lornemţeşti: "Sunt sistemele de încălzire ale viitorului, căci nupoluează. Sunt căutate fiindcă, în primul rând, scad costurile decăldură foarte mult, căci costurile electrice cu plasmele (eletrebuie introduse în priză) sunt circa la 60% faţă de cele ale uneicentrale termice pe gaz. Folosesc nano tehnologia şi funcţioneazătransmiţând căldura corpurilor dintr-o încăpere, sub formă deradiaţie infraroşu. Odată încălzite, la rândul lor, corpurile dinjur încălzesc aerul uniform.

De exemplu, diferenţa de temperatură dintre plafon şi podea estede 0,5 - un grad Celsius. Dar plasmele nu sunt numai sisteme deîncălzire, ci au beneficii şi asupra sănătăţii. Au efectantibacterian şi de ionizare a aerului din încăpere, previnapariţia mucegaiului şi a igrasiei, nu usucă aerul şi nici nuantrenează praful din încăpere. Au suprafaţa de sticlă iar pe panoucăldura este generată de o reţea de argint, căci altfel nu sefoloseşte nici un fel de rezistenţă".

Arată ca nişte televizoare de ultimă generaţie şi se atârnă pepereţi - cu suprafaţa lor neagră, lucioasă, zici că sunt niştetablouri futuriste. Unii le cumpără şi că dau bine pe peretele alb,lângă mobila neagră.

"Clienţii noştri le cumpără pentru case, apartamente, birouri,restaurante, pensiuni, hoteluri, am avut clienţi chiar şi clinicimedicale. Preţurile pleacă de la 270 de euro plus TVA şi ajung pânăla 490 de euro plus TVA. Încercăm să ne adresăm şi clienţilor cuvenituri mai mici sau medii", adaugă soţii.

Plasme testate chiar de patroni, găurindu-şi pereţii deacasă

Nu aceasta este, însă, afacerea cu care au pornit la drum, ci cutotul alta - închirierea de dube pentru transportul mărfurilor, deorice fel. Din 2007 până în martie 2009 numai cu asta s-au ocupat,aveau cinci dube luate în leasing. Cât n-a fost criză, treaba amers excelent, dar din martie 2009 s-au lăsat cu totul de treabă.Nu mai mergea deloc. Andrei Alcea, la bază inginer mecanic şiabsolvent de management turistic şi comercial, nu putea să steadegeaba.

Într-o zi a auzit că ministrul Mediului vorbea despre programulCasa Verde şi aşa i-a venit ideea să facă bani din echipamenteblânde cu mediul. Desigur, nu ştiau ei prea multe despre domeniulacesta, dar s-au documentat pe internet şi pe la târgurile demediu. Au căutat firme producătoare în Asia şi în toată Europa, aufăcut un site special şi şi-au luat numele de "Sun Power", să-ireţină lumea mai bine. În paralel, vindeau produse importate dealte firme.

"Ulterior, ne-am gândit să importăm noi produsul nostru, găsindo singură firmă. Şi am găsit aceste plasme termice cu infraroşumarca Nano, de concepţie nemţească, dar făcute într-o fabrică dinTurcia. Acum suntem unicul lor reprezentant în România", povestescsoţii Alcea.

Dar până să ajungă aici, au testat o grămadă de plasme acasă,găurindu-şi toţi pereţii de la dormitor. Acum arată ciuruiţi cadupă război, dar sacrificiul a meritat. În prezent, firma AmaSercom SRL înseamnă ei doi, plus încă vreo 20 - 30 de dealeri întoată ţara. Unul dintre aceştia s-a implicat în afacere după ceşi-a luat o plasmă pentru o cameră, acasă. I-a păcut şi a comandatcât pentru toată casa. A mirosit oportunitatea afacerii, a sunat şia spus că el vrea să fie dealer.

Cei mai mulţi bani soţii Alcea îi cheltuiesc pe reclame şi petârguri. Din fericire, foarte mulţi clienţi cumpără prinrecomandări - au aflat de la un prieten care are un prieten, care acumpărat şi e foarte mulţumit. Acum sunt pregătiţi să vândă şiturbine eoliene, dar deocamdată nu au vândut nici una căci Româniaîncă nu are piaţă pentru aşa ceva. Ar vinde din acelea cu axvertical Envergate, "un fel de Ferrari al turbinelor eoliene".

Citește și: