2553 vizualizări 17 nov 2009

Marian Şerban a introdus primul pe piaţa gălăţeană mobilierul cu sertare acţionate electric şi a inventat un sistem antibâjbâit pentru cei care se trezesc noaptea cu cerul gurii uscat şi merg pe întuneric până în bucătărie să bea apă.

Businessul "Optim Design" şi l-a început acum doi ani şi jumătate, după ce şapte ani a lucrat ca designer la un producător de mobilier: "Am pornit fără nicio strategie. N-aveam nimic planificat. Dimineaţă m-am dus la serviciu. La ora 10.00 mi-am dat demisia în două minute, fără certuri. Mi-am pus întrebarea ce fac: «Mă angajez sau o iau pe cont propriu? Angajat am mai fost, hai să o iau pe cont propriu şi, dacă e să nu meargă, văd eu ce fac»".

Gălăţeanul s-a împrumutat pe unde a putut şi a luat utilaje de peste 30.000 euro, a închiriat o hală şi şi-a luat un camion în leasing, pentru că, aşa cum spune el, "nu poţi să te-apuci de făcut mobilă dacă n-ai cu ce s-o transporţi". Având experienţă în branşă, clienţii n-au fost greu de găsit: "Aşa se întâmplă peste tot. În calitate de designer, eu am fost cel care a ţinut relaţia directă cu clienţii. Aşa că, după plecarea mea, o parte din doritorii de mobilier m-au contactat în continuare pe mine, nu fosta mea firmă". Joacă în liga mare din judeţul Galaţi, nu atât ca mărime a businessului, ci din punctul de vedere al calităţii produselor, care se adresează celor cu venituri peste medie: "Cel mai scump mobilier de bucătărie confecţionat de mine a costat 50.000 lei. Ca tipologie, 80% din clienţii mei deţin o afacere".

Mobila "motorizată" şi cu "suspensii"

În urmă cu câţiva ani, era şic să ai sertare cu amortizor, ca, dacă cumva eşti brutal şi ai obiceiul să le trânteşti, să nu poţi cu niciun chip. Acum, ultimul răcnet în materie de sertare constă în motorizarea lor, pentru a-l scuti în totalitate pe client de efortul de deschidere-închidere a acestora.: "Cele cu acţionare electrică sunt sertare care, la o simplă atingere, se deschid, fiindcă au o unitate de antrenare, cu un motor miniaturizat. La acest tip de sertare poţi să elimini mânerul dacă doreşti". Năzdrăvăniile nu costă mult, de exemplu, un motoraş suficient de puternic ca să deschidă singur un "sertar cămară", în care se pot stoca până la 50 de kilograme de alimente, costă doar 200 de lei. La asta mai pui amortizorul încă 200 lei şi se fac 400. De sertar. Să zicem că un mobilier are 9 sertare, cum a avut comandă Marian Şerban, 800 de euro costă doar motoraşele şi "suspensiile" acestora.

El a fost primul din Galaţi care a produs mobilier motorizat: "Când concurenţii introduceau în showroomuri acest accesoriu ca mostră, eu aveam deja mobilă cu sertare electrice livrată la client."

Mobilierul de bucătărie prietenos cu somnoroşii

Gălăţeanul şi-a pus chiar o tuşă personală în ce priveşte "mobilierul viitorului": "Întotdeauna, când suntem într-o zonă obscură, avem senzaţia că ne împiedicăm. De aici şi ideea de a lumina zona de jos a unei încăperi. Am adaptat un senzor care să vă permită să nu mai bâjbâiţi după întrerupător când vă duceţi somnoros şi vreţi un pahar de apă. Când ai intrat în zona bucătăriei, senzorul te simte şi luminează doar zona tălpilor. Nu-i deranjantă pentru ochi ca să te trezeşti de tot. E o lumină nu de imagine, ci de utilitate".

Vopseaua de pe mobilă e mai dură decât cea folosită la autoturisme

Marian Şerban lucrează cu toate tipurile de conglomerate lemnoase, aşa că ştie ce se ascunde în spatele lor: "PAL-ul din an în an e mai delicat, pentru că orice producător de semifabricate, ca să poată să menţină preţul, trebuie să umble undeva la calitate. Dacă ne gândim până şi la PAL-ul fabricat în România înainte de 1989, unde în componenţă era acelaşi material ca şi acum, melamina de deasupra, cea care dădea finisajul, era de-o calitate net superioară faţă de acum, când e mai mult o vopsea. Atunci discutam de o grosime a melaminei de 1.2 milimetri, acum e de numai 0.2 mm. Fiind foarte subţire, e mult mai pretenţioasă pentru producător".

Oamenii cu bani preferă vopseaua acrilică: "Feţele de uşi sunt vopsite în şase straturi, iar duritatea vopselei acrilice e 6H în condiţiile în care vopseaua de maşină are 5H. Deşi costă şi dublu în unele situaţii, feţele de uşi vopsite cu acril în loc de melamină se pot polişa în cazul în care au fost zgâriate şi arată ca noi".

Designerul lucrează doar cu accesorii de calitate pentru clienţii lui: "La comandă contează şi garanţia pe care o oferi. Un mobilier nu-l cumperi pentru un an-doi şi ai pretenţia ca acel mobilier şi după 5-10 ani să funcţioneze ca-n prima zi. Folosind accesorii de slabă calitate, clientul te sună peste doi ani şi-ţi spune: «Vino că mi s-a lăsat o uşă». Folosind o balama de calitate inferioară, deplasarea ta către client, timpul pierdut să reglezi şi să şurubăreşti la acea balama implică costuri. Eu prefer să le includ de la început în cost şi să nu fac rabat de la calitate".

Mobilierul la comandă, un business cu sezonalitate

De nouă ani de când e în branşă, Marian Şerban a observat în fiecare an aceeaşi ciclicitate: "Sunt două sezoane de vârf pe mobilă: înainte de Crăciun, când toată lumea face curăţenie şi vrea să şi le pună la punct, şi înainte de Paşte. Vara se gândesc la concedii şi cheltuie pe altceva decât pe mobilă, după aia începe şcoala. Vara, luna august mai e de vârf, pentru că vin românii plecaţi în Spania şi Italia şi-şi comandă mobilă pentru locuinţele de aici". Anul acesta, din cauza crizei financiare, deşi numărul de comenzi n-a scăzut, preţul mediu al mobilierului comandat s-a înjumătăţit: "Dacă media de preţ pe 2008 la o bucătărie accesorizată era de 10.000 lei, anul acesta a coborât la jumătate. Cum în Galaţi totul pluteşte în jurul SIDEX-ului, anul ăsta n-au mai fost aceiaşi bani de cheltuit şi clienţii mei şi-au făcut strictul necesar, fără accesorii pretenţioase".

Fabrica de idei Gândul

Gândul vă prezintă poveştile unor oameni care au început un business pe cont propriu, au creat locuri de muncă şi au contribuit la creşterea economiei.

Sustine si tu spiritul intreprinzator! Voteaza aici povestea care te-a impresionat cel mai mult

Citește și: