Cristian ANDREI
3640 vizualizări 27 iul 2011

La 75 de ani, o bătrână din Ferentari doarme cu sicriul şi crucea în casă, fiindu-i teamă că nu are cine să o îngroape şi va fi luată din apartament într-un sac.

Apartamentul nu pare să aibă mai mult de 12 mp. Un pat, un televizor, un şifonier, iar în centrul camerei ,sicriul. Nu poţi să îl ignori. Lângă perete, stă sprijinită o cruce pe care este inscripţionat numele femeii: Stancu Elena. Pe cruce este trecută data naşterii, 1936, dar nu şi anul morţii.

Scrie doar 201, ultima cifră urmând să fie pusă după ce bătrâna va părăsi această lume. "Păi, ce să fac, şefu? Cine să îmi cumpere? Să mă pună în sac? Nu am mamă, nu am tată, nu am fraţi, nu am copii, sunt singură", îţi spune bătrâna dacă te uiţi uimit la coşciugul care tronează în mijlocul camerei. Îşi aduce aminte cum arăta ghetoul când s-a mutat în zonă: "viaţa în ghetou este foarte rea. Nu am văzut aşa ceva. Când am venit eu aici, era armată, mânca-v-aş sufletul. Acum sunt numai drogaţi şi proşti. Singură am rămas între ei, dar nu vorbesc cu nimeni. Îţi iau sacoşa din mână, telefonul". Spune că ar vrea să dea cuiva apartamentul, dar nu a găsit pe nimeni de încredere.

Citește și: