267 vizualizări 21 mar 2010

Dacă ideea Metrorexului va fi agreată de călători, staţiile de metrou ar putea deveni loc de parcare pentru biciclete, iar ultimul vagon al trenurilor ar putea găzdui atât bicicliştii, cât şi bicicletele lor în weekenduri. În caz că ideile bicicliştilor vor câştiga teren, în viitor şi în timpul săptămânii se va putea merge cu bicicleta în metrou, în aşteptarea unor piste care să facă Bucureştiul accesibil unui astfel de mijloc de transport. Până pe 1 mai, călătorii sunt aşteptaţi pe pagina de web a Metrorex pentru a-şi da cu părerea dacă o astfel de iniţiativă este bună. "Sunt două idei pe care vrem să le supunem atenţiei. Una ar fi de a face nişte stelaje în staţiile de metrou, unde oamenii să îşi poată lăsa biciclete. Intră în Unirii, de exemplu, îşi lasă bicicleta în siguranţă şi o recuperează când termină munca şi vor să meargă acasă. Asta ar fi una. A doua idee, sâmbătă şi duminică, chiar să şi călătorească cu ele în metrou spre zonele de agrement", spune directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Udrişte: "Nu ar deranja prea tare"

Directorul Metrorex spune că bicicleta cuplată cu metroul poate fi o soluţie pentru deplasarea bucureştenilor prin oraş. Drumul până la metrou se poate face cu bicicleta, aceasta este lăsată acolo şi luată din nou când biciclistul se întoarce de unde are treabă. Cât priveşte accesul cu bicicleta în trenuri, Udrişte spune că atâta timp cât acest lucru se întâmplă în weekenduri, bicicliştii nu vor deranja pe nimeni. "În timpul săptămânii, însă, este exclus. Pe unde ar merge cu ele, sunt pasaje...? Dar în weekend, dacă vrea cineva să meargă din Berceni până în Herăstrău, nu cred că ar deranja prea tare. I-aş ghidona spre tren, probabil că indicaţiile ar fi să stea şi în ultimul vagon, sau într-unul desemnat, nu cred că ar fi o problemă. Nu ar necesita nici o investiţie serioasă sau modificări speciale.

La turnichet avem oricum control. Ar intra cu două cartele, căci vorba aceea, obrazul subţire cu cheltuială se ţine... Nu e mare lucru", spune Udrişte, adăugând că iniţiativa se bucură deja de susţinere. "Până pe 1 mai ţinem sondajul. Ieri, alaltăieri am avut deja o grămadă de scrisori de apreciere, mai ales asociaţiile de biciclişti sunt încântate de idee".

Geo: "Bicicleta e mult mai ieftină"

Anamaria Bogdan, director de comunicare al asociaţiei Mai Mult Verde, spune că ideea este cât se poate de binevenită. "De multe ori se întâmplă să te prindă ploaia pe bicicletă şi nu ai unde să te refugiezi. În plus, este foarte greu să străbaţi tot oraşul pe bicicletă - şi mai greu să vrei să ieşi din oraş cu bicicleta. Dacă am putea folosi metroul, ar fi mult mai bine. Este o iniţiativă lăudabilă pe care o susţinem şi un prim pas necesar", spune Anamaria Bogdan. "Face parte din rezultatele scontate ale campaniei «Veloruţia», în care am făcut timp de trei ani de zile lobby pe lângă diferite autorităţi şi toate regiile de transport în comun", spune şi Geo "BateŞaua", directorul asociaţiei "Bate Şaua să Priceapă Iapa". "Evident că este o idee pozitivă şi acum nu o să fac altceva decât să bat şaua invers, ca toţi cetăţenii să trimită propuneri şi încurajări către Metrorex, ca Metrorex să-şi dea seama că într-adevăr oamenii vor aşa ceva. După ce m-am chinuit să stârnesc o reacţie din partea autorităţilor, acum mă chinuiesc să stârnesc o reacţie din partea cetăţenilor, ca ei să creeze acea presiune socială de care este nevoie. Ca nu cumva Metrorex să zică: uite vezi, noi am întrebat, dar dacă nimeni nu vrea"...

Geo spune că şi în cazul în care biciclistul ar trebui să plătească dublu pentru a lua metroul, în mare mersul pe bicicletă este de departe mai ieftin ca alte metode de deplasare. "Lucrurile evoluează din aproape în aproape. Mă aştept să se introducă două - trei măsuri încurajatoare şi după aceea să se creeze aglomeraţia necesară pentru ca să se ia decizia de a face mai multe. În mod normal, ca în orice sistem de taxare, dacă ocupi loc dublu în compartiment, plăteşti dublu. Dar ar trebui să existe o politică a autorităţilor locale de încurajare a utilizării bicicletei, şi atunci ar trebui să fie gratuit. Nu am speranţe foarte mari, dar cred că oamenilor ar trebui să le convină chiar şi să plătească un bilet în plus, dar să se poată deplasa mult mai ieftin cu bicicleta, decât să plătească motorină sau benzină", spune Geo.

Citește și: