Daniela Timofti
1097 vizualizări 6 oct 2018

Mai mulţi alegători de la secţia de votare din Şcoala „Ienăchiţă Văcărescu” din Capitală au precizat că au venit să voteze “pentru familie”, dar şi pentru “normalitate”. La această secţie a votat, sâmbătă dimineaţă, şi Patriarhul Daniel.

“Am votat «Da». Am votat ca să fie toţi în familie, aşa cum sunt eu de 57 de ani. Vreau ca nepoţii mei să nu fie aşa cum a ieşit moda în ziua de azi, bărbaţi cu bărbaţi şi femei cu femei. Vreau să fie aşa: bărbat cu femei, şi să facă copii mulţi aşa cum eram înainte, 18 milioane. (...) Nu ştiu de cine a fost iniţiat Referendumul”, a declarat pentru Mediafax, Trandafir Constantin.

“Am votat pentru normalitate, adică în Constituţie să fie precizat termenul de bărbat şi femeie. (...) Normalitate înseamnă bărbat şi femeie, aşa cum a fost lăsat”, a precizat Mihail Corelescu.

Unii alegători au venit însoţiţi de copii şi a explicat jurnaliştilor că votează pentru viitorul şi binele lor.

“Viitorul copiilor - ce învaţă copiii într-o familie de... (n.r. - formată din persoane de acelaşi sex)? Nu pot să vorbesc mai mult, că aş glumi. Dar nu are nimic de învăţat. Şi s-ar putea ca la un moment dat, copiii aceia, când ajung adolescenţi, din ce au văzut în familia dată să înceapă şi cu violuri, să înceapă cu violenţe, cu perversiuni, cu furturi de copii. O să fie o foarte mare problemă”, a explicat o femeie.

“Da, am venit cu băiatul. Se poate lua ca un semn că am votat pentru el”, a mai spus o alegătoare.

De acceaşi părere este şi Ioana Trandafir din Capitală, care spune că a votat pentru generaţiile viitoare.

“Societatea asta trebuie să meargă înainte, noi ne ducem şi să mai crească şi alţi români. Dacă vor fi numai bărbaţi cu bărbaţi şi femei cu femei atunci generaţia s-a terminat”, a spus femeia.

De asemenea, unii alegători susţin că în Europa persistă ideologia neomarxistă, care se opune valorilor creştine, motiv pentru care susţin modificarea Constituţiei.

“Pentru familie (am venit, n.r.) de fapt pentru definiţia căsătoriei între reuniunea dintre un bărbat şi o femeie, nu între soţi. Termenul era foarte ambiguu, nu era precizat nici numărul, nici genul şi atunci e foarte important ca în Constituţie să fie precizat, aşa ca în Codul Civil. Acum la nivel european este o ideologie neomarxistă care cumva se opune valorilor creştine şi tradiţionale, pe care noi le avem”, a spus, pentru Mediafax, Bianca Scorţa.

La această secţie s-au prezentat mai multe călugăriţe din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, venite în grup să voteze. Una dintre ele a spus că a venit să voteze “pentru familie, familia tradiţională, dintre un bărbat şi o femeie”. Întrebată de jurnalişti ce reprezintă Referendumul, dar şi de cine a fost iniţiat, acestea nu au ştiut să răspundă.

„(Am venit, n.r.) Pentru modificarea legii Constituţiei, ca să fie căsătoria între un bărbat şi o femeie”, spune o călugăriţă.

În schimb, alta nu a putut spune mai multe, scuzându-se că e emoţionată: „(Am venit, n.r.) Pentru familie, familia tradiţională.”

Referendumul pentru familie, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică, între orele 7.00 – 21.00, are la bază iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, prima de după 1989. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 5.685.202 persoane cu drept de vot.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?"

 

Citește și: