Loredana VOICULESCU
7467 vizualizări 9 iul 2012

Emoţii intense duminică la Liceul Teoretic Jean Monnet din cartierul Primăverii. Încă de la ora 11:00 absolvenţii de liceu veniţi singuri sau cu părinţii „păzeau” porţile liceului, pentru a vedea listele cu REZULTATE LA BACALAUREAT 2012. Urmează să fie afişate notele obţinute de peste 300 de elevi de la două licee din Bucureşti: „Jean Monnet” şi „Nicolae Toniza”.

„Unde sunt decapotabilele din alţi ani? Doar un singur X5 am văzut...”, comenta plictisit cineva care îşi făcea vânt cu o revistă. „Probabil i-au adus şoferii şi i-au lăsat aici”, îi răspunde altcineva.

La orele 14:00 bodyguarzii deschid porţile de fier, iar lumea se înghesuie în faţa panourilor din curtea instituţiei de învăţământ. Trei televiziuni transmit în direct imagini.

"Nu pot să cred că am luat. Hawaii, vin acum!"

„Am luat, am luat, nu pot să cred că am luat! Hawaii, vin acum!”, ţipă de bucurie o elevă în pantaloni scurţi, machiată puternic. „9,95, bravo Caterinca!”, urlă unul dintre colegii ei, urmărind cu degetele tremurând pe geamul panoului cu rezultatele.

O mamă care îşi ţine strâns de mână fiica, acordă un scurt interviu unui reporter de televiune. „A obţinut rezultate bune, mai bune decât ne aşteptam. Este un copil tare bun. Desigur, a fost şi la meditaţii, altfel nu se putea”, se mândreşte părintele absolventei.

La câţiva metri mai încolo, o tânără plângea în hohote pe umărul mamei sale. „Am picat la matematică. La română am luat 8,30. Eu ştiu că am făcut...”, suspina ea, iar cineva încerca să o liniştească, amintindu-i că „mâine dimineaţă la ora 8 vii şi depui contestaţie”.

Rata de promovare la liceul VIP-urilor: 81%

Rata de promovare la examentul de bacalaureat din 2012 de la Liceul Teoretic Jean Monnet a fost de 81% - faţă de 78% anul trecut -, iar la Liceul de Arte Plastice Nicolae Toniza – 85%.

În acest an, nici unul dintre absolvenţii claselor a XII-a de la „Jean Monnet” şi „Nicolae Toniza” nu a obţinut zece „pe linie”. Cei care au obţinut note de zece la limba română pot fi număraţi pe degetele de la o mână. Nici un elev nu a primit nota maximă la matematică.

„Cei mai mulţi au picat la matematică. Cele mai mici note au fost 3 şi ceva. Cei opt care picaseră examenul de bacalaureat în toamna anului trecut au trecut toţi acum”, a declarat pentru gândul Emilia Tănase, director adjunct la Liceul Teoretic "Jean Monnet".

La o oră de la afişarea rezultatelor, încă mai soseau cei curioşi să afle notele la examen. „Nine point eleven, general (9,11 media generală – n.n.)”, i se adresează o doamnă unui domn care părea că nu cunoaşte limba română. Apoi, la telefon : „Scumpa mea, hai să îţi citesc şi ţie ce rezultate ai obţinut. Ai luat media generală 9 şi 11. La română ai luat cel mai mult”, nu îşi ascunde bucuria femeia.

„Cât câştig eu într-o lună, cheltuie copiii aştia într-o oră”

„Cât câştig eu într-o lună, trei milioane şi ceva – vă arăt fluturaşul -cheltuie copiii aştia într-o oră”, ne şopteşte o femeie oacheşă, care ne spune că este portăreasă de 16 ani la Liceul "Jean Monnet". Apoi ne spune că două foste eleve ale liceului, Oana R., tânăra implicată în „scandalul cu violul, cu profesorul de sport”, dar şi Mădălina Pamfilie, „asistenta lu' Capatos”, nu au dat bacalaureatul la Monnet. „Amândouă au plecat din liceu, după scandalurile care au fost...”, ne mai spune portăreasa.

În Capitală, rata de promovare după afişarea primelor REZULTATE ale BACALAUREATULUI este de 39%. Absolvenţii nemulţumiţi pot depune contestaţii luni, 9 iulie, între orele 8 şi 12. Marţi şi miercuri vor fi soluţionate contestaţiile, urmând ca joi, 13 iulie, să se afişeze rezultatele finale.

Portalul EDU.RO publică REZULTATELE FINALE ale EXAMENULUI de BACALAUREAT. Aici puteţi vedea NOTELE AFIŞATE pentru TOATE JUDEŢELE la BACALAUREAT 2012.

Citește și: