Raluca Pancu
96 vizualizări 21 dec 2016

"Este foarte important pentru români să se implice, nu numai în acţiunile de împădurire, este foarte important ca românii să se implice în orice schimbare pe care ei şi-o doresc în România. Specific pentru acţiunile de împădurire, deja mă bucur şi am aflat că sunt multe ONG-uri care se implică activ şi mobilizează oamenii. Înţeleg că există un interes foarte mare din partea cetăţenilor pentru aceste acţiuni de împădurire şi e bine că se întâmplă, şi aş vrea să văd că ele vor continua. Vă felicit că dumneavoastră iniţiaţi această campanie, care înţeleg că este naţională", a declarat, pentru Gândul, Cristiana Paşca Palmer.

"Acţiunile de împădurire în România se fac în pădurile care sunt în proprietatea statului român de către Regia Naţională a Pădurilor, de către ROMSILVA, şi în pădurile private, obligativitatea revine celor care exploatează sau proprietarilor de a replanta ceea ce s-a exploatat. Nu întotdeauna acest lucru se întâmplă. Din acest motiv vedem acele terenuri degradate care supără foarte tare pe mulţi. Astfel încât orice efort pe care îl pot face cetăţenii pentru a se implica în aceste acţiuni este binevenit", a mai spus Palmer.

Gândul a lansat campania "România, treci pe verde!", un demers care îşi propune să treacă de graniţele formale ale jurnalismului şi să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său. Or, viitorul fiecăruia înseamnă mai mult decât spaţiul său personal, înseamnă tot ceea ce-l înconjoară.

Gândul vă invită să vă alaturaţi unei acţiuni ample şi pe termen lung de reîmpădurire a României, să construim un viitor curat pentru noi, copiii şi nepoţii noştri. Startul l-am dat, sâmbătă, 19 noiembrie, alături de Asociaţia EcoAssist şi iniţiativa „Plantăm fapte bune în România”.

Citește și: