Raluca Pancu
932 vizualizări 20 mar 2017

„Continuăm acţiunea la Silistea-Gumeşti unde ne-am propus să creăm o perdea de protecţie atât a malului parâului Câinelui, cât şi a unei bune părţi din localitate, perdea ce se va întinde pe câteva hectare. În 25 martie, în jur de 300 de voluntari vor avea bucuria plantării în locul unde s-a născut şi a copilărit marele romancier Marin Preda”, susţine Viorel Lăcătuş, vicepreşedintele "Plantăm fapte bune în România", în cadrul unui comunicat de presă.

Acţiunea reprezintă o continuare a plantării începute în toamna lui 2016, când 13.000 de puieţi forestieri au fost plantaţi pe o suprafaţă de două hectare.

Următoarea mobilizare civică va fi în toamnă, programată în 18 noiembrie în care sunt vizate 15 judeţe.

Gândul a lansat campania "România, treci pe verde!", un demers care îşi propune să treacă de graniţele formale ale jurnalismului şi să scoată românii din casă, unindu-i într-o comunitate căreia îi pasă de viitorul său. Or, viitorul fiecăruia înseamnă mai mult decât spaţiul său personal, înseamnă tot ceea ce-l înconjoară. Gândul vă invită să vă alaturaţi unei acţiuni ample şi pe termen lung de reîmpădurire a României, să construim un viitor curat pentru noi, copiii şi nepoţii noştri.

Prima iniţiativă naţională de împădurire, pe care Gândul a susţinut-o, a fost cea demarată de Asociaţia EcoAssist, "Plantăm fapte bune în România", pe 19 noiembrie, 2016, în opt judeţe ale ţării:  Buzău, localitatea Boboc, Călăraşi, localitatea Jegălia, Constanţa, localitatea Peştera, Dolj, localitatea Greceşti, Giurgiu, localitatea Gostinari, Iaşi, localitatea Leţcani, Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti şi Timiş, localitatea Utvin.

Echipa Gândul a fost atunci la Jegălia, judeţul Călăraşi, unde a luat parte la plantarea celor 29.000 de puieţi de salcie.

 

Citește și: