Raluca Pancu
1131 vizualizări 18 nov 2016

Cea de-a doua ediţie anuală a proiectului demarat de Liana Buzea, fondatorul organizaţiei non-guvernamentale EcoAssist, a avut loc, sâmbătă, 19 noiembrie, în opt judeţe din România, unde 43 de hectare i-au aşteptat pe cei peste 3.000 de voluntari înscrişi pentru a planta fapte bune.

Echipa Gândul s-a deplasat, sâmbătă, la Jegălia, judeţul Călăraşi, unde a luat parte la acţiunea de împădurire. Aici au fost plantaţi 29.000 de puieţi de cei peste 500 de voluntari prezenţi. Printre voluntari s-au numărat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Române.

În campania "România, Treci pe Verde!", lansată de Gândul, ne propunem şi vă propunem să vă implicaţi  într-o amplă acţiune de împădurire a României, prin plantarea de copaci în  toate oraşele, de-a lungul drumurilor şi râurilor din România. 

Prima iniţiativă naţională de împădurire, pe care Gândul o susţine, a fost cea demarată de Asociaţia EcoAssist, "Plantăm fapte bune în România", pe 19 noiembrie, în opt judeţe ale ţării:  Buzău, localitatea Boboc, Călăraşi, localitatea Jegălia, Constanţa, localitatea Peştera, Dolj, localitatea Greceşti, Giurgiu, localitatea Gostinari, Iaşi, localitatea Leţcani, Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti şi Timiş, localitatea Utvin.

Peste 3.000 de voluntari au fost aşteptaţi să readucă la viaţă 43 de hectare prin acţiunea de împădurire, programată pentru sâmbătă. Echipa Gândul a fost, sâmbătă, la Jegălia, judeţul Călăraşi, unde a luat parte la plantarea celor 29.000 puieţi de salcie. Fiecare voluntar a avut de plantat un număr de 23-25 de puieţi, gropile fiind deja făcute. Terenul pe care s-a plantat se află într-o zonă inundabilă de la marginea localitaţii şi are o suprafaţă de 24 Ha.

Potrivit echipei ”Plantăm fapte bune în România”, fiecare grup de voluntari a avut o parcelă, delimitată prin amplasarea în teren a siglei, rândurile fiind marcate distinct şi în dreptul parcelei. Totodată, cei care conduc proiectul au asigurat instructajul tehnic, uneltele, materialul săditor, mănuşile, apa şi prânzul câmpenesc.

Din 2011 până în prezent,  22.180 voluntari, care au luat parte la proiectul "Plantăm fapte bune în România", au plantat şi îngrijit 462.200 copaci pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe ale ţării.

 

 

 

 

Citește și: