Gandul
26 vizualizări miercuri, 14:21

Măsura interzicerii circulaţiei maşinilor diesel în zilele de miercuri şi joi se datorează poluării excesive a Romei, scrie evz.ro.

Pe de altă parte, legea nu se aplică în cazul autobuzelor, taxiurilor şi al altor mijloace de transport pentru servicii publice. Măsura intră în vigoare între orele 7.30-10.30 şi 16.30-18.30.

Virginia Raggi, primarul din Roma, a decis totodată ca temperatura apei din sistemul local de termoficare să nu treacă de 18 grade Celsius, pentru limitarea emisiilor poluante generate de boilerele alimentate cu gaz.

Poluarea face ravagii în Roma şi Milano. Milanezii nu pot circula cu maşinile diesel începând de miercuri, pe timpul zilei, dar restricţia vizează doar maşinile vechi şi foarte poluante.

O declaraţie tranşantă vine din partea comisarului local pentru transporturi, Marco Granelli: „Până în 2030, Milano va deveni un oraş fără maşini diesel”.

Şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, doreşte să combată poluarea cauzată de maşinile vechi prin introducerea Vinietei Oxigen, care va fi plătită de toţi şoferii cu vehicule poluante, care tranzitează centrul oraşului.

Vinieta Oxigen vizează cu precădere autoturismele cu motorizări non-euro, E1, E2, E3 şi E4.

Citește și: