7777 vizualizări 21 sep 2017

Potrivit Korea Daily, cei doi au descoperit că un copil se naşte cu autism din cauza existentei unei bacterii anume în sistemul digestiv al mamei. Mai mult, profesorii au identificat şi zona exactă din creier de care se leagă comportamentul autist şi care poate juca un rol important în ceea ce priveşte descoperirea tratamentului pentru autism. 

Cercetătorii sunt Huh Jun-Ryeol şi Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv MIT, iar studiul lor a fost publicat în revista ştiinţifică „Nature”. 

Studiul explică modul în care un şoarece gestant, infectat cu bacteria respectivă, ajunge să nască un pui cu autism. 

În cazul oamenilor, o anumită bacterie care se găseşte în tractul digestiv al mamei poate conduce la apariţia unor celule care înfluenţează în mod direct celulele din creierul copilului. Testele pe şoareci au arătat că în momentul în care bacteria a fost atacată cu antibiotice, puii de şoarece s-au născut sănătoşi, având un comportament normal. 

Cei doi au mărturisit că i-a ajutat foarte mult şi faptul că lucrează în domenii diferite, unul dintre ei fiind imunolog, iar celălalt neurobiolog. 

Cercetarea lor ar putea fi extrem de folositoare în viitor, dacă se dovedeşte că tratamentul cu antibiotice dă rezultate şi în cazul femeilor, ducând la îndepărtarea acelei bacterii. 

Citește și: