Mădălina CHIŢU
2312 vizualizări 9 mai 2015

”Este posibil să slăbim dacă mâncăm alimente de tip fastfood?”. Aceasta este întrebarea pe care cei mai mulţi dintre noi ne-o punem, dar nu avem curajul să trecem la fapte şi să vedem chiar pe propria piele dacă se poate slăbi sau nu urmând cu dietă cu preparate de tip junkfood.

Un profesor de biologie din America susţine că a testat un astfel de regim şi că rezultatele obţinute au fost unele spectaculoase. ”Este posibil să te simţi minunat dacă mănânci dimineaţa, la prâns şi seara numai mâncare de la McDonald’s, timp de 90 de zile”, spune John Cisna, citata de ABC News.

Profesorul nu a mâncat toată ziua BigMac sau hamburgeri, aşa cum ne-am fi imaginat majoritatea dintre noi. Acesta a urmat recomandările ce se impun în cazul unui stil de viaţă echilibrat: nu a mâncat mai mult de 2.000 de calorii pe zi şi a mers pe jos în fiecare zi, timp de 45 de minute.

Astfel, la micul dejun mânca un sandviş ce conţinea ouă prăjite, bacon şi brânză, un bol cu cereale de ovăz peste care turna lapte. La prânz mânca o salată ce conţinea şi carne, iar drept desert servea câteva felii de măr. La cină opta pentru un meniu ce conţinea un sandviş, cartofi prăjiţi şi un pahar de băutură răcoritoare.

”În mod surprinzător, am mâncat aproape în fiecare zi cartofi prăjiţi, pe tot parcurul experimentului, şi am slăbit”, a precizat profesorul. La finalul celor trei luni rezultatul obţinut a fost unul surprinzător: după 90 de zile a slăbit 27 de kilograme, iar nivelul colesterolului a scăzut.

În prezent, profesorul de biologie le împărtăşeşte tuturor celor care vor să-l asculte dieta lui şi le vorbeşte despre importanţa echilibrului. ABC News menţionează că John Cisna nu este angajat McDonald’s, dar este plătit pentru apariţiile sale în public.

Citește și: